Trafikkskole

Det er ikke gitt at den billigste trafikkskolen er den beste. Sjekk alltid referanser, og unngå forhåndsbetaling.

Sjekk at trafikkskolen er godkjent

Skal du ha førerkort for bil, må du gjennomføre obligatoriske øvelser. Blant annet må du igjennom et trafikalt grunnkurs før du kan øvelseskjøre. Kun skoler som er godkjent av Statens vegvesen kan tilby disse kursene. Du finner en oversikt over godkjente skoler på vegvesen.no.

Spør etter pris og sjekk referanser

Den billigste trafikkskolen er ikke nødvendigvis den beste. Sjekk referanser. Ta en titt på hva folk skriver om skolen på nettet, og hør med tidligere elever om det er mulig.

Det er viktig at du og kjørelæreren din kommer godt overens. Gjør du ikke det kan du bytte lærer. Det er også slik at du kan fortsette undervisningen på en annen skole, men da er det viktig at du har kvittering på gjennomført opplæring og kjøring.

Hva kan du kreve av trafikkskolen?

Det er ingen egne regler for avtalen mellom deg og trafikkskolen. Du skal få det som er avtalt. Får du ikke det vil du kunne ha rett på å holde tilbake penger til du får det du skal, få pengene tilbake eller prisavslag.

Slik du i utgangspunktet må betale for en kjøretime hvor du ikke møter opp, skal du heller ikke behøve å betale for en time med undervisning hvor kjørelæreren er borte.

Mener du undervisningen er dårligere enn hva du kan forvente kan du gi beskjed til Statens vegvesen. De vil sjekke om trafikkskolen oppfyller kravene.

Ikke betal på forhånd

Betaler du på forhånd står du svakere enn om du betaler i etterkant. Du kan for eksempel ikke holde penger tilbake hvis du er misfornøyd med tjenesten.

Vær forsiktig med å betale ut store beløp før du har gjennomført opplæringen. Sier du ja til et pakketilbud må du sjekke hva pakken faktisk inneholder. Betaler du kontant er det viktig å passe på at du får kvittering.

Hvordan går du frem for å klage?

1. Klag til trafikkskolen

Er du misfornøyd med undervisningen må du ta det opp med trafikkskolen, slik at den kan gjøre opp for seg.

2. Bring saken inn for forliksrådet

Blir dere ikke enige må saken løses i rettsvesenet hvor forliksrådet er første instans.