Forside > Tester, guider og undersøkelser > Støvsugere: Hvilke merker er best?

GUIDE

Støvsugere: Hvilke merker er best?

13. oktober, 2011
Hvilke støvsugermerker er best – og hvilke er dårligst? Forbrukerrådet gir deg svaret.

Trodde du Miele lager de beste støvsugerne? Da må du tro om igjen. Forbrukerrådet har tatt et dypdykk i 50 støvsugertester gjennomført av International Consumer Research & Testing (ICRT) de siste to årene og kan avsløre at Electrolux oppnår de overlegent beste resultatene. De ni testede Electrolux-modellene oppnår i snitt hele 75 av 100 oppnåelige poeng.

Les også: Robotstøvsugere: Er de noe å ha?

Rekordresultat for seks modeller

Det gode snittresultatet har sin bakgrunn i rekordresultater for mange av merkets modeller. Hele tre Electrolux-modeller oppnår 79 poeng (Z8820P, ZUS3932B, ZUSG3901) og ytterligere tre tildeles 78 poeng (ZG8800, ZUS3922G ZUS3930). For å sette disse summene i perspektiv, kan det nevnes at ingen andre produsenter har oppnådd et bedre enkeltresultat enn 76 poeng (Philips FC9306 EnergyCare).

Miele, Bosch, Siemens og Philips

Langt bak svenske Electrolux, finner vi tyske Miele, med seks testede modeller. Miele må nøye seg med 71,0 poeng i snitt og beste enkeltmodell ender opp med 74 poeng (S5 EcoLine Green).

På tredje- og fjerdeplassene finner vi de tyske søstermerkene Bosch og Siemens med henholdsvis 70,6 og 70,0 poeng i snitt (seks og fire testede modeller)

Like bak Bosch og Siemens finner vi nederlandske Philips med 11 testede modeller og 69,4 poeng i snitt.

Nilfisk

Miele, Bosch, Siemens og Philips kommer altså ganske likt ut, med snittscore varierende mellom 69,4 og 71,0 poeng.

Deretter oppstår et relativt stort sprang til de to merkene som befinner seg nederst på skalaen. På sjette- og nest sisteplass finner vi danske Nilfisk med fem testede modeller og 66,4 poeng i snitt.

Dyson nederst

Er du blant dem som irriterer deg over dyre støvsugerposer – som attpå til er vanskelige å få tak i? Da har du sikkert vurdert å satse på en poseløs støvsuger. Dessverre viser det seg at den største aktøren i poseløs-segmentet – Dyson – ender opp på sisteplass i vår liste. De åtte testede Dyson-modellene ender opp med bare 63,4 poeng i snitt og ingen enkeltmodell ender opp med mer enn 67 poeng. Høy vekt, støy og moderat sugestyrke er blant årsakene til at merket gjør det så dårlig.

På grunn av få testede modeller, har vi valgt å utelate Hoover og Samsung.

 

På jakt etter konkrete støvsuger-modeller? Da kan de lønne seg å besøke det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön, som gjennomfører svært grundige støvsugertester (betalingstjeneste, 35 Skr per test)