Forside > Tester, guider og undersøkelser > Tørketromler: Forbrukerrådets kjøpeguide

GUIDE

Tørketromler: Forbrukerrådets kjøpeguide

21. november, 2016
Når du skal velge tørketrommel, har du mange valgmuligheter. Ikke kjøp tørketrommel før du har lest vår guide.

Montasje: Forbrukerrådet

Klestørking på stativ tar vanligvis lang tid, krever mye plass og kan tilføre boligen uønsket fuktighet. Dette er blant hovedårsakene til at vi finner tørketromler i stadig flere norske hjem. Vurderer du å kjøpe tørketrommel for første gang? Eller har den gamle gått i stykker? Da skal vi forsøke å geleide deg til en tørketrommel som passer deg og dine behov.

Les også: Hvilke tørketrommel-merker er best?

Fra 3000 til 25 000 kr

Det å velge riktig tørketrommel er nemlig ikke så lett. Selv om mange av dem ved første øyekast ser like ut, er prisforskjellene enorme. Mens de rimeligste modellene koster under 3000 kroner, finnes det mange modeller i prisklassen mellom 8000 og 10 000 kroner. Ja, de dyreste modellene koster faktisk over 20 000 kroner. Hva skiller de billigste maskinene fra de dyreste?

Dette spørsmålet lar seg ikke så enkelt besvare. Men i denne guiden skal vi forsøke å fortelle deg hvilke valgmuligheter du har – og fordeler og ulemper ved de ulike valgene. Dermed vil du forhåpentligvis finne frem til den maskinen som best tilfredsstiller dine behov.

Slik er guiden bygget opp

Først finner du 17 kapitler som tar for seg ulike egenskaper. For deg som ønsker å ta snarveien, har vi laget et kapittelsammendrag:

Guiden punkt for punkt

 

Vi har også laget en tabell som på en forenklet måte viser fordeler og ulemper ved de ulike tørketrommel-typene:

Fordeler og ulemper ved de ulike teknologiene

 

Deretter finner du et eget kapittel om kombimaskiner (vask og tørk i samme maskin), etterfulgt av et kapittel som forklarer energimerket for tørketromler. Du vil også finne et kapittel som forklarer hvordan en tørketrommel faktisk fungerer, samt et eget kapittel som forklarer vaske- og tørkesymbolene. Vi har også laget et eget kapittel med tips og råd om hvordan du bør bruke din nye tørketrommel. Skulle du få problemer med maskinen, bør du kikke på vårt kapittel om reklamasjon og garanti.

Lykke til!

Tusen takk til BSH Husholdningsapparater (Bosch, Siemens), Elkjøp, Expert, Komplett, Lefdal, LG og Miele.