Fast stilling som juridisk rådgiver/seniorrådgiver

Publisert 14. august, 2019
Vi søker en dyktig jurist til juridisk enhet i forbrukerpolitisk avdeling i Forbrukerrådet.

Juridisk enhet er del av forbrukerpolitisk avdeling i Forbrukerrådet. Enheten er ansvarlig for Forbrukerrådets juridiske rådgivningsarbeid, deltakelse i klagenemnder og Forbrukerrådets advokatbistandsordning.

Vi yter juridisk rådgivning til faggruppene i forbrukerpolitisk avdeling innenfor for eksempel: finansrett (bank, inkasso), offentlige tjenester, digitale tjenester (kontraktsrett, personvern, konkurranserett). Utover dette er vi representert i 15 nemnder, fordelt på ulike fagområder. Hovedfagområdene er avtalerett, erstatningsrett, boligrett, forsikringsrett (både person- og skadeforsikring) og transportrett.

Juridisk enhet består av ni personer, og stillingen passer for en jurist med god kjennskap til forbrukerlovgivning og med noen års erfaring fra juridisk rådgivning, utredning og saksbehandling. Vi ser gjerne at du tar med et spesialfelt til oss; konkurranserett, personvern, EU/EØS-rett eller selskapsrett.

Vi søker en dyktig jurist med evne til å arbeide selvstendig og i team, og som bidrar til det gode arbeidsmiljøet i enheten. Gjerne med erfaring fra juridisk rådgivning fra politikk- og påvirkningsarbeid. Hovedarbeidsoppgavene vil innebære juridisk rådgivning, forberedelse og deltakelse i ulike nemnder. I tillegg er det aktuelt å bistå med høringsuttalelser, delta i prosjektarbeid, samt utvalgs- og standardiseringsarbeid.

Arbeidsoppgaver

 • Juridisk rådgiver og nemndrepresentant innenfor ett eller flere av Forbrukerrådets satsingsområder
 • Arbeid med Forbrukerrådets høringsuttalelser
 • Lede eksterne og interne prosjekter og kampanjer
 • Utvalgs- og standardiseringsarbeid

Kvalifikasjoner

 • Master i rettsvitenskap/juridisk embetsstudium med gode resultater
 • Relevant arbeidserfaring
 • Erfaring og/eller interesse for forbrukerrettigheter
 • Evne til samarbeid- og teamarbeid
 • Erfaring fra prosjektarbeid
 • Gode engelskkunnskaper muntlig og skriftlig er ønskelig
 • God arbeidskapasitet

Forbrukerrådet er inne i en strategi- og omstillingsprosess som ytterligere vil styrke forbrukernes rettigheter. Strategi- og omstillingsprosessen vil kunne føre til endringer og spennende muligheter for rett person.

Vi tilbyr

En selvstendig og faglig utfordrende stilling i et godt kollegialt fagmiljø. Lønn som rådgiver eller seniorrådgiver i spennet kr 456 400–655 400 pr år avhengig av kvalifikasjoner. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. Fleksibel arbeidstid. Gode ordninger for pensjon, lån og forsikring i Statens pensjonskasse. Kantineordning. Arbeidssted i moderne lokaler i Oslo sentrum.

Kontakt oss

Spørsmål om stillingen rettes til forbrukerpolitisk direktør Audun Skeidsvoll tlf.: 971 51 945.

Søk her snarest, og senest innen 1. september 2019 (saksnr. 19/14031)

Legg ved relevante vitnemål og attester.

Generelt

Forbrukerrådet jobber for alle forbrukere i Norge, og ønsker derfor at våre ansatte skal representere mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer spesielt personer med innvandrerbakgrunn og personer med funksjonshemming til å søke.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli gjort offentlig, selv om søkeren ber om å bli anonymisert på den offentlige søkerlisten. Søknader på stillinger i Forbrukerrådet vil bli oppbevart i 12 måneder etter at stillingen er besatt. Hvis du ønsker at søknaden skal slettes før, må du gi beskjed om dette. For søkere som ansettes gjelder andre regler for oppbevaring av persondata.