Nordmenn er slappe med å klage på treningssenter

Det er ikke bare motivasjonen som kan forsvinne, men du kan også oppleve at treningssenteret ditt ikke tilbyr det dere ble enige om. En undersøkelse Forbrukerrådet har utført, viser at bortimot en av tre er misfornøyd med treningssenteret, og et flertall av medlemmene klager ikke når noe går galt på senteret.

– Forbrukerrådet er ikke fornøyd med resultatet. Hvis du ikke klager, får ikke senteret sjansen til å gjøre opp for seg, og du mister muligheten til å få det du har krav på. Undersøkelsen viser at for hver tredje som klagde, løste saken seg, sier direktør for forbrukerservice Ingeborg Flønes.

Treningssenter.Foto

Her kan du lese om hvor mange som hadde trening som nyttårsforsett.

Hva kan du kreve av treningssenteret

Hva du kan be om, avhenger av hva du er lovet, og hva som står i avtalen. Du kan også klage på andre ting ved tjenesten, som for eksempel rengjøring:

– Hva du har rett til, kommer av hvor stor feilen er. Har du for eksempel valgt et treningssenter fordi det lå rett ved jobben, kan du ha rett til å bryte avtalen hvis det stenger. Du kan også klage om lokalene er for møkkete, eller dusjen ikke virker. Da skal treningssenteret i første omgang gjøre det godt igjen ved å vaske eller tilkalle rørlegger, kan direktøren fortelle.

– Sjekk alltid hva som står i betingelsene til treningssenteret før du klager, så slipper du bomtur i skranken. Er det bindingstid, vil det stå i avtalen. Det samme gjelder muligheten til å slippe å betale hvis du blir syk og ikke kan bruke treningssenteret på en stund, legger Ingeborg Flønes til.

Vi anbefaler at du klager skriftlig, og gir treningssenteret en passende frist på å svare. Her finner du et forslag til klagebrev du kan bruke når du skal ta kontakt med treningssenteret. 

Vi kan hjelpe

Av de som klagde til treningssenteret i undersøkelsen, kom to av tre medlemmer ingen vei da de tok det opp.

– Forbrukerrådet kan hjelpe deg om du ikke kommer noen vei. Vi vil ta opp klagen din med treningssenteret, og forsøke å få til en løsning dere begge er enige om, hvis medlemskapet ditt er kortere enn fra 1. juli 2015. Er det lengre, kan vi gi råd om andre måter å løse det på, avslutter direktør for forbrukerservice Ingeborg Flønes.

Her er et skjema du kan bruke når du vil at vi skal mekle for deg.

Sjekkliste når du skal klage på treningssenteret

  • Sjekk hva som står i avtalen.
  • Ta kontakt med treningssenteret for å løse saken.
  • Vi kan hjelpe om du ikke kommer noen vei.

Undersøkelse av klageadferd for treningstjenester 2015

Relaterte saker