Eiendomsmeglerne går for obligatorisk boligsalgsrapport!

Publisert 11. oktober, 2012
Eiendomsmeglingsbransjen bråsnur og vil nå innføre obligatorisk boligsalgsrapport – men først fra 1. januar 2015. – En seier for boligkundene, sier Forbrukerrådet.

– Dette er svært positivt, men vi skulle ønsket at det hadde kommet før – og at tidspunktet for implementering var tidligere enn 1. januar 2015, kommenterer fagdirektør Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet.

Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) har inntil nylig avvist Forbrukerrådets mangeårige krav om å bytte ut verditakst med obligatorisk boligsalgsrapport ved salg av bolig:

– Vi kunne tenkt oss en ordning der man prioriterte de boligtypene der vi i dag vet at kjøpere og selgere løper størst risiko,  og stilte krav om tilstandsrapport for disse tidligere enn i 2015, men alt i alt er dette positivt fra bransjen, sier Bartholdsen.

– Bedre dokumentasjon

– Vi ser et økende behov for en bedre dokumentasjon for aktørene ved boligtransaksjoner, sier styreleder Terje Buraas i Eff – Eiendomsmeglerforetakenes Forening.

– Bransjen vil nå innføre boligsalgsrapporter på alle ordinære eiendommer som selges gjennom eiendomsmeglerforetak som vi representerer fra 1.1.2015, opplyser Buraas.

– Den praktiske implementeringen vil skje i samarbeid med takstbransjen, våre ansatte, og alle andre involverte parter.

– Dempe konfliktnivået

– Dette for å sikre gode og praktiske løsninger for våre kunder, og tilstrekkelig uavhengighet mellom megler og takstmann. Vi håper og tror at dette tiltaket vil dempe konfliktnivået mellom kjøper og selger, samt gjøre hverdagen enklere for våre ansatte, sier styrelederen i Eff, Terje Buraas i en pressemelding i dag.

 

Abonner på vårt nyhetsvarsel