Er tannlegen din dyrere enn gjennomsnittet?

Hvordan priser tannlegen din seg sammenlignet med gjennomsnittet på fylkes- og landsbasis? Svaret er bare et par tastetrykk unna.

Forbrukerrådets tjeneste hvakostertannlegen.no gjør det ikke bare enkelt å finne tannlegeprisene – men gir nå også muligheten til å sjekke hvordan prisene kommer ut sammenlignet med fylkes- og landsgjennomsnittet.

– Det koster å gå til tannlegen. Å få en oversikt over hvordan prisene er sammenlignet med gjennomsnittet, er nyttig når man ser etter ny tannlege eller vurderer den man allerede har, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.       

Store prisforskjeller

Hvakostertannlegen.no har vist at det er store prisforskjeller blant norske tannleger – og det er mye å spare for mange.

– Åpenhet rundt prisene er med på å skape bedre konkurranse i et marked det tidligere har vært vanskelig å orientere seg i. Forbrukerne skal kunne ta gode, informerte valg. Hvakostertannlegen er et ypperlig hjelpemiddel til akkurat dette, sier Randi Flesland.

– Vi anbefaler alle som skal til tannlegen å ta en prissjekk før man legger seg i stolen. Ønsker du ikke å bytte tannlege, kan prissammenligningen uansett gi deg et godt prutegrunnlag.

Om hvakostertannlegen.no

Hvakostertannlegen.no er utviklet av Forbrukerrådet på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet og ble lansert i februar i år.

Tjenesten skal hjelpe forbruker til å finne og sammenligne priser og service på de vanligste tannbehandlingene i Norge. Informasjon om klagerettigheter, lovverk og klageinstanser, i tillegg til nyttige artikler knyttet til tannhelse, skal bidra til at forbruker får oversikt og grunnlag til å gjøre gode valg av tannhelsetjenester.

Sjekk tannlegeprisene på hvakostertannlegen.

 

Bilde av ansatt: Øyvind Herseth Kaldestad
Øyvind H. Kaldestad
Kommunikasjonsrådgiver – digitale rettigheter og strøm
(+47) 480 82 619
ohk@forbrukerradet.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel