Flytt BSUen nærmere boligdrømmen

Som ung er du en ettertraktet bankkunde. Det bør du utnytte til din fordel.

BSU-sparingen vil ofte dekke egenkapitalkravet ved boligkjøp, slik at man er sikret boliglån. Mange banker ser også på sparevilje og spareevne over tid. Da er en god BSU-historikk gull verdt. Men for å få full uttelling, er det viktig å sørge for de beste betingelser, og det er lurt å komme i gang tidlig.

Heftig renteøkning

Selv om BSU alltid er blant bankenes beste sparetilbud, er det store forskjeller. I løpet av spareperioden vil det med rentesrente utgjøre store beløp den dagen boligjakten starter.

Mens penger på vanlige sparekonti vansmekter på under én prosent rente, kan unge boligsparere oppnå fem prosent på BSU-sparing, som er beste landsdekkende tilbud uten totalkundeforhold eller særlige betingelser. Dårligste rente på BSU ligger på fire prosent. Å flytte boligsparingen, betyr dermed én hel prosent mer i rente. Det lurt å overlate til banken å stå for flyttingen av BSU-pengene dine.

Bytt via Finansportalen

– Å flytte BSU-sparingen mellom de bankene som har best betingelser, er lurt. Avkastningen øker kraftig. I tillegg får man et dokumentert kundeforhold hos flere banker, noe som kan være lurt når skal kjøpe sin første bolig, sier Elisabeth Realfsen som er daglig leder av Finansportalen.

På grunn av skattefordelene er det lurt å få banken til å utføre selve flyttingen, for gjør man en formell feil risikerer man at skattemyndighetene anser spareavtalen som brutt.

– Finn beste BSU-rente på Finansportalen, kontakt banken ved et klikk på Finansportalen og la banken du flytter til ta seg av papirarbeidet forbundet med flyttingen. Og når du først er i gang, kan det lønne seg å se på betingelsen på lønnskontoen i samme slengen. Det er ikke lurt å gifte seg med en bank, sier Realfsen.

 

 

 

Bilde av ansatt: Elisabeth Realfsen
Elisabeth Realfsen
Forbrukerpolitisk rådgiver
(+47) 932 18 030
elisabeth.realfsen@finansportalen.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel