Hva koster egentlig et tannlegebesøk?

Nå trenger du ikke lenger ta turen til tannlegens venteværelse for å finne ut hva besøket vil koste deg. Prisopplysningen er kun et par tastetrykk unna.

Penger.Foto

Det kan være penger å kreve, dersom du brukte flere fly til sommerferie. Foto: Colourbox.com

Forbrukerrådets nye tjeneste  hvakostertannlegen.no skal enkelt hjelpe deg å finne prisene på forskjellige tannbehandlinger.

–   I dag er det vanskelig å få oversikt over priser på tannhelsetjenester. Den nye tannhelseportalen vil gjøre det enklere for folk å finne ut hva det koster å gå til tannlegen, og enklere å sammenlikne priser, sier forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen.

Tannlegene må oppgi pris

 Mange kvier seg for å bestille time hos tannlegen. Det kan være ubehagelig – også for lommeboken, påpeker forbrukerdirektør Randi Flesland.

–   Det har vært for vanskelig å orientere seg om prisene, men nå lanserer vi endelig løsningen på det problemet. På hvakostertannlegen.no finner du prisene de ulike tannlegene tar, og slipper sjokkregninger, forteller Forbrukerrådets direktør Randi Flesland

Forbrukerrådet har lagt stor vekt på brukervennligheten i utviklingen av tjenesten. Det har vært viktig at tjenesten skal fungere godt både på pc, nettbrett og mobil.

Full oversikt med et klikk

Nettstedet hvakostertannlegen.no
sørger for oppdatert informasjon om priser, de vanligste tannbehandlingene og servicefasiliteter hos tannlegen. Tjenesten hjelper deg blant annet med å finne ut om tannlegen tar imot nye kunder, tilbyr parkering, har kveldsåpent, gir studentrabatt og om det er tilrettelagt for funksjonshemmede, forteller Randi Flesland.

–   Kort sagt skal du nå få anledning til å sammenligne priser på de vanligste tannbehandlingene i Norge. Du vil i tillegg få informasjon om klagerettigheter, lovverk, klageinstanser og kunne lese artikler knyttet til tannhelse, opplyser hun.

Samarbeid

Utviklingen har skjedd i samarbeid med Den norske tannlegeforening, Norsk Tannpleierforening og Helsedirektoratet. Initiativet kom fra Regjeringen ved Helse- og omsorgsministeren. Utviklingen er finansiert av Helse- og omsorgsdepartementet, og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet har hatt ansvaret for prisopplysningsforskriften som pålegger tannbehandlere å levere inn data til nettsiden.

Målet var å gi forbrukerne et verktøy til å kunne sammenlikne priser før de går til tannlegen.

Forbrukermakt i praksis

Randi Flesland gleder seg stort over å kunne gi forbrukerne dette verktøyet.

–   Dette setter oss i stand til å bruke forbrukermakt i praksis. Det krever nemlig at vi har god oversikt over markedet. De færreste av oss har tid til å løpe fra tannlege til tannlege for å se på prislisten på venteværelset. Nå får vi vite det vi trenger ved noen kjappe klikk på mobilen, avslutter Forbrukerrådets direktør.

Pressekontakt for Randi Flesland 
Ann Hege Skogly | 934 67 352 | a@forbrukerradet.no

Pressekontakt for Inga Marte Thorkildsen
kommunikasjonsrådgiver Linda Sørfjord
tlf: 977 73 634 e-post: linda.sorfjord@bld.dep.no

 

Fakta

Tjenesten hvakostertannlegen.no skal hjelpe forbruker til å finne og sammenligne priser og service på de vanligste tannbehandlingene i Norge.

Informasjon om klagerettigheter, lovverk og klageinstanser, i tillegg til nyttige artikler knyttet til tannhelse, skal bidra til at forbruker får oversikt og grunnlag til å gjøre gode valg av tannhelsetjenester.

Abonner på vårt nyhetsvarsel