Spar tusenlapper på bilforsikring og bilfinansiering

På finansportalen.no kan du i løpet av én halv time spare store summer på bilforsikringen, og det florerer av ulike tilbud på bilfinansiering. Med billigste billån kan du kjøre inntil 25.000 km «gratis».

Har du hatt bilforsikringen i samme selskap lenge? Er du ung? Skal du kjøpe bruktbil eller flytte? I så fall kan Finansportalen nesten garantere at du kan spare mye ved å bytte forsikringsselskap. Det kan også være mye å spare ved å få et gunstig tilbud og så forhandle med ditt nåværende selskap.

Bytt og spar!

De fleste betaler unødig mye for bilforsikringen. Mange tror også at det er kronglete og tidkrevende å bytte selskap. Slik er det ikke lenger. På Forbrukerrådets nettjeneste, Finansportalen.no er utregning av priser og bytte unnagjort på mindre enn én halv time. Det er trygt og selskapene gjør papirarbeidet for deg.

– Tidligere måtte man huske å bytte når regningen fra selskapet kom, såkalt hovedforfall. Men nå kan man bytte når som helst på året. Det selskapet man bytter til, kontakter da det gamle selskapet, som så refunderer det man har til gode, forklarer daglig leder av Finansportalen, Elisabeth Realfsen.

For noen år siden måtte du i tillegg ringe rundt til ulike selskaper for å få tilbud, noe som tok mye tid, og sjansen for å finne billigste selskaper var liten. Nå skjer bytte enkelt på Finansportalen.no, der alle selskapene sorteres etter pris. Det angis også hvor gode betingelser selskapene tilbyr, slik at det er enkelt å velge.

Mye å spare

Vi har regnet ut hva fem ulike kunder, som kjører henholdsvis en ny og en gammel VW Golf, kan spare på å flytte bilforsikringen. Dette fordi Golf i en årrekke har vært en av de mest solgte bilene i Norge.

Uansett hvor man bor, får man god timebetaling for å bytte forsikringsselskap. Mest er det å spare for yngre menn og for folk som kjøper bruktbil.

– Uansett bil og bosted er det gjerne flere tusen kroner å spare for kunder som ikke har byttet på en stund, så det gir en god timebetaling. For folk som er skeptiske til å bytte, er det lønnsomt å sjekke bedre priser på Finansportalen og så forhandle med eksisterende selskap om bedre betingelser, anbefaler Realfsen.

Bil- eller boliglån til bilkjøpet?

Ny bil koster som regel mer enn de fleste av oss har på sparekontoen. Da må bilkjøpet lånefinansieres. Kjøper man ny bil, tilbyr mange forhandlere billån med lav rente, men disse lånene har ofte gunstig rente i kun kort tid.

Hva billånet vil koste deg avhenger ikke bare av lånerenten, men også av hva du må betale i gebyrer for lånet. I Finansportalen er gebyrene inkludert i beregningen av effektiv rente og oversikten over lånetilbud er rangert etter hvilket tilbud som vil gi deg den laveste effektive renten. Det gjør det lett å finne frem til billigste tilbud.

Egenkapital og kjøp av mer miljøvennlig bil gir billigst billån

Skal lånet sikres med pant i bilen blir du tilbudt de laveste lånerentene om du har full kasko på bilen og selv kan betale 35 prosent eller mer av kjøpesummen. De billigste billånene tilbys ved kjøp av mer miljøvennlig bil og de dyreste billånene er kaskofrie billån.

Finansportalens billånsoversikt viser at det er store variasjoner, fra 5% til 15,85%, i bankenes tilbud om effektiv lånerente på billån. Så det lønner det seg å sammenligne før du bestemmer deg.

25.000 km «gratis»

Forskjellene på bankenes tilbud er store og du kan spare tusenvis av kroner på å velge det billigste tilbudet. Låner du f.eks. 200.000 kroner til kjøp av en vanlig bil til 350.000 kroner nedbetalt over 5 år viser billånsoversikten på finansportalen.no at forskjellen på det billigste og dyreste lånet utgjør hele 24.378 kroner. Med dagens pris på diesel kan du for det beløpet kjøpe cirka 1800 liter og kjøre omtrent 25.000 km «gratis».

Lavere lånerente med sikkerhet i bolig

Bankene tilbyr deg lavere lånerente ved sikkerhet for lånet i bolig sammenlignet med sikkerhet i bilen. Har du «ledig» sikkerhet i boligen kan du spare låneutgifter på å låne opp til bilkjøpet med refinansiering av boliglånet. Men da må du også øke avdragsbeløpet på boliglånet med det samme avdragsbeløpet du ville hatt på billånet.

Ellers vil du komme til å nedbetale på bilen lenge etter at den har mistet sin verdi – og kan faktisk ende opp med å ha betalt mer i lånerenter for bilen enn om du hadde valgt et vanlig billån, avslutter Elisabeth Realfsen, daglig leder av Finansportalen.

 

 

Bilde av ansatt: Henrik Ebne
Henrik Ebne
Kommunikasjonsrådgiver
(+47) 926 36 422
henrik.ebne@forbrukerradet.no
Bilde av ansatt: Elisabeth Realfsen
Elisabeth Realfsen
Forbrukerpolitisk rådgiver
(+47) 932 18 030
elisabeth.realfsen@finansportalen.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel