Gode oppskrifter fra norske barnehager

Publisert 8. august, 2018
I forbindelse med prosjektet Appetitt på livet, har vi fått noen av barnas favorittretter. Resultatet viser hvilke muligheter som finnes i spennet mellom norsk husmannskost og retter fra andre himmelstrøk.

Oppskriftene nedenfor er hentet fra Valset barnehage i Trondheim, Bydel St. Hanshaugen i Oslo og barnehagekjeden Læringsverkstedet.

Barn i barnehage som spiser mat.Foto

Foto: Guro Kulset Merakerås

Spinatgrateng

(Valset barnehage i Trondheim)

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 1 stor purreløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 500 gram spinat
  • 100 gram hvetemel
  • 1 liter melk
  • 3 ts kjøttbuljong
  • 3 røkte kjøttpølser
  • 2 dl makaroni

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør, tilsett finhakket purreløk, hvitløk og spinat.
  2. Tilsett mel, spe med ca. 1 liter melk til det blir en tykk saus.
  3. Tilsett kjøttbuljong og kjøttpølser skjært i terninger, og ferdig kokt makaroni.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Alt has i en godt smurt form, bruk gjerne brødform.
  6. Strø over litt revet ost/brødkrumme til slutt.
  7. Stekes i ovnen på 200 grader i 30 min.

Flere supre oppskrifter: