I forbindelse med prosjektet Appetitt på livet, har vi fått noen av barnas favorittretter. Resultatet viser hvilke muligheter som finnes i spennet mellom norsk husmannskost og retter fra andre himmelstrøk.
Oppskriftene nedenfor er hentet fra Valset barnehage i Trondheim, Bydel St. Hanshaugen i Oslo og barnehagekjeden Læringsverkstedet.

Foto: Guro Kulset Merakerås
Spinatgrateng
(Valset barnehage i Trondheim)
Ingredienser
- 100 gram smør
- 1 stor purreløk
- 4 fedd hvitløk
- 500 gram spinat
- 100 gram hvetemel
- 1 liter melk
- 3 ts kjøttbuljong
- 3 røkte kjøttpølser
- 2 dl makaroni
Fremgangsmåte
- Smelt smør, tilsett finhakket purreløk, hvitløk og spinat.
- Tilsett mel, spe med ca. 1 liter melk til det blir en tykk saus.
- Tilsett kjøttbuljong og kjøttpølser skjært i terninger, og ferdig kokt makaroni.
- Smak til med salt og pepper.
- Alt has i en godt smurt form, bruk gjerne brødform.
- Strø over litt revet ost/brødkrumme til slutt.
- Stekes i ovnen på 200 grader i 30 min.