Forside > Siste Nytt > Slik får du podkast på mobilen
Å lytte til podkast blir stadig mer populært. Hver femte nordmann hører nå på podkast minst én gang i måneden, ifølge TNS Gallup. Hele 71 % har hørt om eller kjenner til podkast. Hva med deg?

Er du ikke allerede i gang, så gir vi deg her en enkel oppskrift på hvordan du også kan ta del i podkast-universet av underholdning, fakta, humor og aktualitet.

Hva er en podkast?

En podkast er enkelt fortalt en lydfil som du laster ned gratis til mobilen din enten du har en iPhone, Android eller Windows Phone.
Du kan lytte til lydfilene direkte i nettleseren på mobilen, men vi anbefaler at du bruker en app. Da kan du abonnere på de podkastene du liker, og få varsling når en ny episode slippes. I tillegg gir de beste appene en oversikt over nye podkaster organisert etter tema, topplister eller «nyheter».

Podkast for iPhone

Det finnes mange ulike podkast-apper for iPhone. Apple har sin egen app, Podkaster, som fungerer glimrende. Med denne appen kan du enkelt laste ned podkaster rett fra iTunes.

Podkast for Android-mobiler

Disse telefonen har ikke en standard podkast-app. I Google Play finner du mange ulike apper, både gratis og betalingsapper, som fungerer fint.

Velg den som passer deg best

Podkast for Windows Phone

Også Windows Phone kommer med en standard podkast-app, Podcaster. Det fine med Windows’ telefoner er at du kan lage snarveier til dine favorittpodkaster på startskjermen.

Lytte til podkaster på PC-en

Mange legger ut lydfilene/podkastene på tjenester som Soundcloud. Da kan du lytte til podkastene rett i nettleseren. Soundcloud tilbyr også en egen app for mobilen.

Kos deg i podkast-universet!

Vår podkast

Visste du at Forbrukerrådet også har sin egen podkast?

Lytt til sendingene våre her

Abonner på vårt nyhetsvarsel