Forside > Siste Nytt > Åpenhet i investeringsmarkedet bidrar til tillit

Åpenhet i investeringsmarkedet bidrar til tillit

14. september, 2016
I Norge er det langt enklere å sammenlikne boliglån enn investeringsprodukter og pensjon. Åpenhet om priser vil bidra til å øke tilliten.

Svarene fra norske forbrukere som ble spurt i den europeiske forbrukerundersøkelsen «Consumer Market Scoreboard», forteller oss at det er langt enklere å sammenlikne boliglån enn investeringsprodukter og pensjon.

mann regner med kalkulator mens personer snakker.foto

Foto: Colourbox.com

Den europeiske forbrukerundersøkelsen «Consumer Market Scoreboard» viser at norske forbrukere fortsatt har mindre tillit til investeringsmarkedet enn de andre finansielle delmarkedene.

Consumer Market Scoreboard 

Pensjonstjeneste på trappene

Det finnes løsninger for å sammenlikne pensjonsprodukter som forbrukerne kan kjøpe, men sammenlikningene mangler et fullstendig prisbilde. Pensjonsmarkedet er uoversiktlig, og forbrukerne mangler mulighet til å sammenlikne både priser, risiko og muligheter for avkastning.

Forbrukerrådet har lenge jobbet med å utvide finansportalen.no til også å gjelde pensjonsprodukter. Tjenesten skal lanseres om få måneder.

Forbrukerrådet mener at norske forbrukere både fortjener og har bruk for fullstendige sammenlikningstjenester for pensjonsproduktene de kjøper. Vi tror også at finansbransjen vil tjene på det, fordi det bidrar til tillit.