Forside > Siste Nytt > Boligkjøp i drømme?

Boligkjøp i drømme?

27. januar, 2015
Eiendomsmeglerforetakene er ikke snaue. Det er «Drømmebolig» både her og der, når du sjekker de ulike nettsidene eller hører deres mange talsmenn gi råd i mediene.

Men hva er det de selger?

Det de selger er selvsagt nesten utelukkende helt alminnelige og vanligvis brukte boliger, til rekordhøye priser og med mangelfull informasjon om tilstand, og til betydelig risiko for kjøper. Hvem vet hva som skjuler seg bak malingen, under gulvet eller bak veggene i en velbrukt bolig?

En av fem klager etterpå

Forbrukerrådet kjenner selvsagt status: at en av fem av kjøperne klager etterpå.

Det finnes jo drømmeboliger, men de er selvsagt i et bittelite mindretall. Men hvis du tenker drømmebolig, da er det selvsagt lett å si ja til 100 000 ekstra i budrunden når de ringer fra eiendomsmeglerforetaket. Og du ser litt gjennom fingrene med problemer. Du som skal kjøpe må alltid huske at det nesten i alle tilfeller vil være flere tusen boliger som ville gi deg en bedre, eller minst like god bolig, og kanskje til en lavere pris og med færre problemer. I alle fall flere hundre, og selv i små tettsteder noen titalls.

Det er heller overhodet ingen tvil om at de aller fleste boligeiere synes de har et bra hjem – som de også gjerne har investert både tid og penger i å få tilpasset egen smak og egne behov.

Tilslører bolighandelen

Forbrukerrådet har i to år drevet «kampanje» mot begrepet drømmebolig. Det tilslører bolighandelen.

Vi ser at vår innsats gir visse frukter. Flere og flere journalister problematiserer drømmerier, og Forbrukerrådets nøkterne og jordnære tilnærming vinner økende terreng i fagmiljøer.

For boligkjøp bør du slett ikke gjøre i drømme, men når du er lys våken.