Forside > Siste Nytt > Campingvogn – Sjekk at plassen følger med

Campingvogn – Sjekk at plassen følger med

5. mai, 2015
Mai er tiden for å kjøpe campingvogn. Var plassen en viktig grunn for kjøpet, så pass på at den følger med i avtalen.

– En uheldig campingvognkjøper fra Buskerud opplevde at kommunen tok strandtomten vognen stod på. På grunn av en dårlig kontrakt tapte mannen saken kan direktør for forbrukerservice Ingeborg Flønes fortelle.

Selger skal gi deg alle nødvendige opplysninger, hvis ikke kan du klage på kjøpet i etterkant. Var strandtomten en forutsetning for kjøpet, kan du ha rett på pengene tilbake, hvis du ikke får det du er lovet.

Campingvogner. Foto.

Foto: Colourbox.com

– Spør eksplisitt om plassen følger med, og om selger kjenner til om kommunen eller andre har planer for den, og få det med i avtalen. Det er den beste sikkerhet, anbefaler hun.

Last ned vår campingvognkontrakt på forbrukerrådet.no

Du finner saken om han som mistet plassen i FTU-vedtak 13/12 nederst i artikkelen.

Ikke betal depositum uten sikkerhet

Det er fri avtalerett for plassleie. Du er beskyttet mot urimelige vilkår, men det er ingen standardregler som er utarbeidet på området. Så her må du passe på, slik at du ikke inngår en kontrakt som du ikke kan leve med.

– Hvis det avtales depositum for plassen, så bør den stå på en egen konto som begge har adgang til. Da har du en viss kontroll over pengene, legger Ingeborg Flønes til.

Skaff en fuktsjekk

– Klage på fukt i campingvognen er en gjenganger i klagesakene våre. Norge er et vått land, slik at står vogen ute, bør du få gjort en fuktsjekk før du slår til, sier direktøren.

Det finnes flere firmaer som tilbyr fuktmåling. Selger har opplysningsplikt, men er vognen gammel, og selgeren en privatperson, er det begrenset hvor mye du kan forvente av kunnskap om fukt.

Sjekk om campingvognen er pantsatt

Du kan oppleve at en bank kan kreve campingvognen solgt for å få dekket tidligere eiers gjeld. Det er selvfølgelig noe du kan klage på, men folk som ikke kan betale gjelden sin, har som oftest ikke penger til deg heller:

– I Brønnøysundregistrene kan du finne ut om det er heftelser på campingvognen, tipser Ingeborg Flønes.

Du finner Brønnøysundregistrene på nettet.

Sjekkliste for campingvogn

  • Sjekk campingvognen nøye.
  • Få en fukttest.
  • Bruk skriftlig avtale.
  • Spør om plassen følger med, og om vilkårene.
  • Bruk felles depositumskonto.
FTU-vedtak 13-126