Forside > Siste Nytt > DNB blar opp flere hundre millioner

DNB blar opp flere hundre millioner

3. april, 2013
DNB legger nå ut etter Røeggen-dommen i Høyesterett 22. mars - Banken betaler i denne omgangen tilbake flere hundre millioner kroner til svært mange av de som har tapt på investeringer i lånefinansierte strukturerte spareprodukter.

En god begynnelse – men dette er for smalt og lite, mener Forbrukerrådet.

– Etter Røeggen-dommen i Høyesterett, der DNB ble dømt til å betale Ivar Petter Røeggen tilbake alt det han tapte på sin investering, er det  en rett og rimelig beslutning at også de andre kundene må få erstatning, mener Forbrukerrådet.

– Dette er en god begynnelse, men også de andre DNB-kundene som har tapt på sine lånefinansierte investeringer må nå få pengene sine tilbake. Disse må nå sende sine klager til banken – og så til Finansklagenemnda, sier Forbrukerrådets direktør, Randi Flesland.

– DNB og bankens direktør, Rune Bjerke, skal ha honnør for at banken følger opp dommen – ikke bare overfor Røeggen – men også overfor andre kunder som har investert i og tapt på produkter som Røeggens.

Må følge bjellesauen

– De andre bankene og andre finansinstitusjoner, som samlet har lånt ut milliardbeløp, bør også her følge bjellesauen DNB:

– Vi utfordrer nå i første rekke Acta Kapitalforvaltning, Sparebanken Vest og SEB Privatbanken, som foruten DNB, har flest saker representert i Finansklagenemnda.

– Også disse bankene må betale tilbake det de har tjent på disse kundene, småsparerne må få pengene sine tilbake – innberegnet gebyrer, renter og kommisjoner, sier direktør Randi Flesland. Også det vil dreie seg om mange hundre millioner kroner, sågar milliardbeløp.

 På vegne av småsparerne 

– Forbrukerrådet har ført Røeggen-saken som en prinsippsak på vegne av alle andre småsparere. Når Røeggen vant i Høyesterett mot DNB, er det rimelig at bankene følger dommen og betaler de andre kundene som har finansiert slike investeringer i banken ved lån –  og nå må de bankene følge etter, sier Forbrukerrådets direktør.
Tidslinje i Røeggen-saken – oppdatering
Røeggendom