Forside > Siste Nytt > Eier du barnesete-basen Recaro fix? Les dette
Recaro gjennomfører nå en tilbakekallingsaksjon for barnesete-basen Recaro Fix. Drøye 1100 av de berørte basene er solgt i Norge.

Recaro fix er en base som kan brukes til to ulike barnesete-modeller; babystolen Recaro Privia og småbarnstolen Optia.

Da Privia montert på fix-basen ble testet av ADAC/ICRT i 2014, oppnådde den hele 86 poeng. Dermed er Privia med god margin den sikreste babystolen som noen gang er testet.

Narnesete fra Recaro.Foto

Foto: Produsent

Avslørt av ADAC/ICRT-testen

Småbarnstolen Optia er en fremovervendt modell. Fordi Forbrukerrådet fraråder bruk av fremovervendte småbarnstoler, er ikke Optia en interessant stol sett fra et norsk synspunkt. På kontinentet selges det imidlertid mange fremovervendte småbarnstoler og det var i sammenheng med testing av Optia montert på fix-basen at ADAC/ICRT nylig avdekket at basen ikke taklet kreftene som ble utløst. ADAC/ICRTs harde frontkollisjonstest førte til at krokene som skal holde Optia fast i basen ga etter, noe som kan medføre at selve stolen løsner fra basen.

Les også: Barneseter: Sjekk beltene hver gang

Ikke farlig med Privia

Det er viktig å understreke at Optia veier om lag 9 kg og er laget for å håndtere et barn på inntil 18 kg Det betyr at basen må håndtere inntil 27 kg. Dermed utsettes den for langt større krefter enn når den skal sikre Privia, som veier om lag 4 kg og maksimalt skal håndtere et barn på 13 kg (totalt 17 kg).

Da ADAC/ICRT testet Privia gikk dette som nevnt svært bra, noe som betyr at eiere av Privia med fix-base i utgangspunktet ikke trenger å bekymre seg. Men fordi basen også kan brukes med den tyngre Optia, gjennomfører Recaro en full tilbakekallingsaksjon på alle de berørte basene.

Les også: Den store barneseteguiden

Nesten 18 000 baser

De berørte basene ble produsert i perioden mai til september 2015 og har serienummer mellom ER01000000 og ER01017825. Som serienumrene tilsier, er nesten 18 000 baser berørt. Blant disse er 1147 solgt til Norge.

Eier du en av disse basene? Da kan du sjekke den på nettsiden til Recaro, der du vil finne mer informasjon om hvordan du får erstattet den. Her finner du også mer informasjon om Recaro fix-saken.

Les også: Eier du barnesetet Concord Reverso? Les dette

Ingen informasjon på de norske sidene

Mens tilbakekallingsnyheten har en fremtredende plassering på de tyske og britiske Recaro-nettsidene, finnes det ingen informasjon verken på de norske Recaro-nettsidene, eller Recaros norske Facebook-sider. Forbrukerrådet vil undersøke saken.

OPPDATERT 21.10.16: Etter at Forbrukerrådet kontaktet Recaro med spørsmål om manglende informasjon på norske nettsteder, har det kommet tilbakekallings-informasjon både på de norske Recaro-nettsidene og på Recaros norske Facebook-sider.

 

Jogrim Aabakken.Foto
Jogrim Aabakken
Evaluering og læring
jogrim@forbrukerradet.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel

Relaterte saker