Forside > Siste Nytt > Episode 5: Bankenes «hemmelighet» og livsviktige råd for innekos
Hvilke rettigheter har du når selgeren allikevel ikke vil selge, hvorfor tilbyr bankene produktpakker, og hvilken røykvarsler bør du velge?

Dette er podkasten som gjør deg til en litt smartere forbruker – og muligens en smule rikere.

Brukthandel på nett

Tenk deg om du har fått tilslaget på en stilig, brukt lampe på nett, men så ombestemmer selgeren seg. Kan du da stå på ditt og kreve å få kjøpe lampen?

Her er Forbrukerrådets klageguide.

Hvordan kan du gjennomskue bankenes «hemmeligheter»?

Stadig flere banker tilbyr boliglån bare hvis du inngår avtale om fordelsprogram eller kjøp av flere produkter. Noen ønsker kun at du åpner en lønnskonto, mens andre krever at du har store samlinger av produkter i form av en produktpakke eller fordelsprogram. Dette gjør det vanskelig for forbrukerne å sammenlikne tilbudene. Er dette til det beste for forbrukerne, eller er det bare bankene som tjener på det? Elisabeth Realfsen fra Finansportalen gir svarene – og tips til hva du kan gjøre.

Sjekk boliglånskalkulatoren vår for å finne beste lån.

Hvilken røykvarsler bør du velge?

Det er høytid for peiskos og stearinlys, men dessverre også for brannfaren. Vår  egen «handyman», Jogrim Aabakken, gir deg livsviktige råd. Kan man bare gå til nærmeste butikk og kjøpe en røykvarsler? Hva er egentlig forskjellen på ioniske og optiske røykvarslere?

Her finner du den store røykvarslerguiden.

I tillegg gir vi deg tips om hva du kan gjøre hvis du får flytrøbbel nå i førjulstiden 🙂

Flyrettigheter

 

Slik finner du podkasten

Abonner og hør på Forbrukerrådets podkast på iTunes og Soundcloud, eller via RSS-feed. Tusen takk hvis du gir oss stjerner i iTunes 🙂

Tusen takk for at du hører på oss! Vi setter stor pris på at du rater oss på iTunes. Du kan følge oss på Facebook eller Twittertips oss om hva du ønsker at vi skal ta opp i sendingene.

 

Studio til podkast.Foto

Foto: Forbrukerrådet

Presse

Podkasten kan benyttes fritt med kildehenvisning.

Du kan laste ned lydfilen på Soundcloud

Abonner på vårt nyhetsvarsel

Relaterte saker