Forside > Siste Nytt > Etterlyser tydelige priser på pensjonsprodukter
Regjeringen ba i fjor Forbrukerrådet hjelpe forbrukere å sammenlikne priser og produkter i pensjonsmarkedet. Tjenesten er snart klar, men pensjonsleverandørene unnlater å informere om sine priser.

– Pensjonsmarkedet er veldig uoversiktlig, og forbrukerne mangler mulighet til å sammenligne priser og orientere seg i markedet, sier Elisabeth Realfsen, daglig leder av Forbrukerrådets nettjeneste Finansportalen.

– Med den kommende tjenesten vil det bli tydelig for folk at det ikke lønner seg å la pensjonsleverandørenes gebyrer spise opp den oppsparte pensjonen. Lavere gebyrer gir deg mer i pensjon.

Eldre par diskuterer. Foto.

Foto: Colourbox.com

Finans Norges medlemmer oppgir ikke priser

Realfsen understeker at det kommer en gjennomarbeidet tjeneste som har vært etterspurt lenge. Forbrukerrådet fikk i 2015 i oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet å få tjenesten på plass, og første versjon er klar om få måneder. Likevel opplever Forbrukerrådet at pensjonsleverandørene unnlater å bekrefte sine priser.

Før sommeren sende forbrukerdirektør Randi Flesland brev og ba konkret om priser på pensjonsprodukter for privatmarkedet.

– Til nå har vi bare fått opplysningene vi ba om fra leverandører som ikke er medlemmer av Finans Norge. Vi håper fortsatt at Finans Norges medlemmer vil bidra, og stiller oss litt undrende til hvorfor de eventuelt ikke ønsker å oppgi priser, sier Elisabeth Realfsen.

– Vi tror at bransjen vil tjene på større åpenhet om prisene sine, fordi det bidrar til tillit.

Forbrukerrådet har ingen planer om å la dette hindre forbrukerne fra å få tilgang til prissammenligningstjenesten. Dersom leverandørene selv ikke vil oppgi prisene til Forbrukerrådet, vil det være opplysninger hentet fra selskapenes nettsteder som brukes til å beregne pris i tjenesten.

– Vi vil gjøre det helt tydelig for forbrukerne om selskapene har bekreftet prisene eller ikke, sier Elisabeth Realfsen.

Bilde av ansatt: Elisabeth Realfsen
Elisabeth Realfsen
Forbrukerpolitisk rådgiver
(+47) 932 18 030
elisabeth.realfsen@finansportalen.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel

Relaterte saker