Forside > Siste Nytt > Forbrukerrådet: Alvorlig å gå stille om feil på barnesete
Concord Reverso er et barnesete til bil, som har fått svært gode testresultater. Nå viser det seg at produsenten i lengre tid har visst om en feil, som kan være farlig. Forbrukerne har imidlertid ikke fått beskjed.

Feilen er på seter produsert fra februar til desember 2015. Flere enn 700 av disse er solgt i Norge. Norske forhandlere ble informert om problemet 7. januar i år, men hverken Concord eller butikkene har gjennomført noen informasjons- eller tilbakekallingskampanje. Det reagerer fagdirektør i Forbrukerrådet Gunstein Instefjord sterkt på.

– Dette er et produkt samvittighetsfulle foreldre kjøper for å sikre sine små. Da må vi kunne stole på at det oppfyller hensikten. Det er derfor svært alvorlig at produsenten har oppdaget en feil, men ikke gjort noe for å rydde opp.

Feilen er på mekanismen som sørger for at barnet sitter trygt i setet ved sammenstøt. Forbrukerrådet vil videre undersøke om vi har et godt nok regelverk når slik skjer.

– Vi vil derfor se på om vi som forbrukere er godt nok sikret mot slike hendelser. Når en produsent eller butikk oppdager en feil som kan ha så alvorlige følger, må han ha plikt til å informere forbrukeren. Den forsiktige linjen selskapet har fulgt her, er definitivt ikke bra nok. Når du selger et produkt som skal være en trygghet for barna våre, har du et særlig ansvar, avslutter Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet.

Barnesete.Foto

Dette må du gjøre hvis du har en Concord Reverso

  • Stram beltet med stroppen, og forsøk deretter å trekke skulderbeltene opp med stor kraft
  • Hvis mekanismen ikke fungerer: Unngå bruk av stolen og ta umiddelbart kontakt med forhandler.
  • Hvis mekanismen fungerer: Ta kontakt med forhandler, der du vil få utlevert en gratis «smuss-avviser». Du kan alternativt ta kontakt med den nordiske Concord-importøren på e-postadressen kr@satex.dk eller ringe +45 491 76 060. Du vil da få tilsendt smuss-avviseren.

Se ytterligere informasjon og Forbrukerrådets barneseteguide.

Intervju?

Gunstein Instefjord,
Fagdirektør for produktsikkerhet, mat og handel
tlf. 905 96 780

Pressefoto

Fagdirektør Gunstein Instefjord

Foto | Kjell Håkon Larsen

Abonner på vårt nyhetsvarsel