Siste nytt

Forbrukerrådet tester byggevarekjedenes ordninger

29. august, 2018

Byggmax, Bauhaus og Obs Bygg topper vår kåring, mens hele sju kjeder ender opp med 0 poeng. Forbrukerrådet gir deg oversikt over hvilke forbrukervennlige ordninger landets 18 byggevarekjeder kan friste med.

Forbrukerrådet har undersøkt hvor kundevennlige de ulike byggevarekjedene er. For det er jo kjedelig å handle maling og materialer for tusenvis av kroner, for så å oppdage at konkurrenten selger mye billigere. Byggevarekjedene reklamerer friskt med åpent kjøp, prisløfte, nettpris i butikk, utvidet garanti, annonsegaranti for å nevne noe. Men hvor forbrukervennlige er de ulike kjedene i sum?

Store forskjeller

Forbrukerrådet har kartlagt serviceordningene hos de 18 norske byggevarekjedene og har avdekket overraskende store forskjeller. Byggmax, Bauhaus og OBS Bygg tilbyr rause ordninger og havner dermed på topp i vår undersøkelse. Mens sju av kjedene ikke tilbyr en eneste av de forbrukervennlige ordningene vi har kartlagt.

– Det er gledelig å se at flere av kjedene har bedre ordninger enn det lovgivingen krever. Forbrukerrådet håper undersøkelsen vil få byggevarekjedene som kommer dårlig ut, til å skjerpe seg, sier Pia Cecilie Høst, som leder Forbrukerdialog hos Forbrukerrådet.

Dame snekrer.Foto

Det er særlig prisgaranti og retur av varer man ikke trenger, som er praktisk når man pusser opp.

Bruk garantiene

Det er kjedelig å kjøre hjem flere tilhengerlass med materialer for så å oppdage at en annen byggevarekjede selger de samme materialene langt billigere. Heldigvis har to av de undersøkte kjedene prisgaranti. Dette betyr at kunder som har handlet hos disse kjedene, og som finner tilsvarende varer billigere hos andre kjeder, kan ta med seg kvitteringen og få mellomlegget refundert.

Ofte kjøper man mer enn man trenger. Da er det greit å handle hos en kjede der man kan levere det man ikke har fått brukt, og få refundert kjøpesummen. Kjedene har unntak for ferdigblandet maling, og en del krever uåpnet emballasje. Noen kjeder garanterer også at de selger til samme pris i varehusene, som på nett. Dette gjør det lettere å regne ut hva oppussingen vil koste.

– Sjekk hvilke garantier som er viktig for deg, og handle hos kjedene som har de garantiene, oppfordrer Høst.

Les hele undersøkelsen her

Bilde av ansatt: Henrik Ebne.Foto

Henrik Ebne

Kommunikasjonsrådgiver forbrukerrettigheter

Dette er vurdert

Vi har gitt poeng for
følgende ordninger:

1. Åpent kjøp/pengene
tilbake:
a. uåpnede
produkter (10 av
18 kjeder)
b. åpnede
produkter (6 av
18)
c. produkter tatt i
bruk (Kun
Byggmax)

2. Prisløfte (3 av 18)

3. Nettpris i fysiske
butikker (10 av 18)

4. Utvidet garanti (Kun
Bauhaus)

5. Annonsegaranti
(Ingen)

Abonner på vårt nyhetsvarsel