Forside > Siste Nytt > Forbrukerrådet ut mot Norwegian

Forbrukerrådet ut mot Norwegian

3. januar, 2014
Forbrukerrådet har siden i sommer fått hundrevis av henvendelser fra fortvilte forbrukere som har opplevd forsinkelser og kanselleringer på langdistanseflyvningene til Norwegian.

– Dette er slett service. Vi mener at Norwegian ikke gir god nok informasjon til passasjerene sine, og at passasjerer ikke får de rettighetene de har krav på, sier direktør Randi Flesland.

Grensen nådd

Flyselskapene har i utgangspunktet ikke ansvar for fabrikasjonsfeil, og forbrukeren har i slike tilfelle ikke rett på standardkompensasjon eller erstatning ut over den. Det går likevel en grense for når flyselskapet kan avvise kunder med en slik begrunnelse, mener Forbrukerrådet.

– Vi mener at grensen er nådd for Norwegian. De gjør ikke nok for at folk skal komme frem i tide. Problemene med de nye Dreamliner-flyene har vært kjent i minst et halvt år, og nå må selskapet regne med at hyppige forsinkelser og kanselleringer også vil forekomme i fremtiden. Det er selskapets ansvar. Det er urimelig at passasjerene skal bære hele risikoen for unødvendige forsinkelser, sier Flesland.

Forbrukerrådet oppfordrer folk som har fått avslag fra Norwegian på grunn av tekniske problemer med en Dreamliner, om å klage til Transportklagenemnda for fly.

For dårlig informasjon

Forbrukerrådet mener også at Norwegian informerer for dårlig om flyrettighetene. Etter loven er flyselskapet pliktig til å informere folk om rettighetene, og Luftfartstilsynet kan komme med bøter om selskapet ikke oppfyller forpliktelsene sine.

– Vi har tidligere oppfordret Norwegian, SAS og Widerøe om å forbedre flyrettighetsinformasjonen sin. Vi er allerede i en positiv dialog med Norwegian, og håper at det nå blir fart på arbeidet, avslutter Randi Flesland.