Kloke hoder møtes i Fredrikstad for å diskutere Facebook. Hva er konsekvensene av at innhold blir sensurert, og aktører utestengt uten forvarsel eller forklaring? Bli med på spennende og gratis frokostmøte.

Når: 30.05.2017, klokken 8:30–10:00
Hvor: Litteraturhuset i Fredrikstad

Kvinne ser på facebook. Foto.

Foto: Colourbox.com

Godt over tre millioner nordmenn er på Facebook, nærmere to milliarder bruker tjenestene globalt og over 300 millioner bilder lastes opp daglig. Det gir en enorm mulighet for små og store bedrifter til å nå sitt publikum, og brukerne kan stille spørsmål og få svar umiddelbart.

Samtidig har Facebook blitt en gigantisk markedsaktør der prinsippene og reglene det styres etter, er lite transparente. Brukere kan bli stengt ute av Facebook uten forvarsel, innhold blir fjernet etter regler Facebook har etablert, og markedsføring tilpasses informasjon som samles inn om brukerne basert på analyser av deres atferd på nett.

Litteraturhuset Fredrikstad ble kastet ut av Facebook uten forvarsel og har fortsatt ikke fått noen forklaring på hvorfor dette skjedde. Etter fem dager ble kontoen gjenopprettet. Forbrukerrådet reagerte kraftig på hendelsen.

Hva er konsekvensene av at innhold blir sensurert og kontoer stengt? Og hvordan bruker en av Norges største merkevarer Facebook? Hvilke muligheter ligger i plattformen fremover?

I panelet:

Finn Myrstad, fagdirektør for offentlige tjenester i Forbrukerrådet

Nina Hareide Larsen, leder for sosiale medier i DNB

Bente Kalsnes, førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag, Høgskolen i Oslo og Akershus

Jon Wessel-Aas, partner og medierettsadvokat i Bing Hodneland

Korte innledninger og diskusjon, der Lotte Olsen fra NRK Østfold leder samtalen.

Arrangementet er gratis.

nærbilde av kommunikasjonsrådgiver Maren Struksnæs.Foto
Maren Van Buren Struksnæs
Kommunikasjonsrådgiver – forbrukerrettigheter og digitale spill
(+47) 404 91 804
maren.struksnaes@forbrukerradet.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel

Relaterte saker