Forside > Siste Nytt > Grønt lys for etterlengtet reiseplanlegger

Grønt lys for etterlengtet reiseplanlegger

9. november, 2012
Regjeringen sier ja til at NRK kan lage en nasjonal rute- og trafikktjeneste sammen med Statens vegvesen, Ruter og NSB.

Det er på tide at norske forbrukere endelig får en nasjonal reiseplanlegger, men den må bli mye bedre enn de reiseplanleggerne som finnes i dag.

Hittil har vi ingen gode verktøy for enkelt å reise kollektivt fra ett sted i landet til et annet. Forbrukerrådet testet før sommeren eksisterende reiseplanleggere, og det viser seg at allerede etablerte reiseinformasjonstjenester er direkte ubrukelige.

Derfor er det et viktig skritt i riktig retning at vi nå kan vente oss en tjeneste som hjelper nordmenn å reise raskere og mer miljøvennlig. Det må bli lettere for norske forbrukere å orientere seg i jungelen av reisealternativer. 

Vi hilser velkommen en løsning som samordner ulik reiseinformasjon, og gjør det enklere å planlegge reiser på tvers av fylkesgrenser. Vi ser frem til en trafikkinformasjonsløsning som blir enklere, mer brukervennlig og tilgjengelig på alle plattformer.

Det er på tide at norske forbrukere får en trafikkinformasjonsløsning der kollektivselskapene gir oss den reiseinformasjonen vi trenger for å komme oss rundt, ikke bare til nærmeste fylkesgrense, men på kryss og tvers i hele landet.