Siste nytt

Hvordan få råd til en motorsykkel

7. juni, 2017

Ønsker du vind i håret og trenger å låne for å realisere drømmen om en ny motorsykkel, kan vi hjelpe deg til å gjøre det på billigst mulig måte.

Illustrasjon: Colourbox

– Bankene har for lengst tilrettelagt for at du skal kunne få oppfylt drømmene dine, og finansportalen.no viser en rikholdig flora av tilbud om pantelån, kan leder for finansportalen Elisabeth Realfsen fortelle:

– Du finner en pen bukett båtlån, over 400 billån og ikke mindre enn 172 MC-lån. Felles for dem alle er at de er langt dyrere enn boliglån, og det aller dyreste er lån til motorsykkel.

Her finner du smålån på finansportalen.no

Du kan klage i fem år hvis du har kjøpt ny motorsykkel.

Lån til pipa

Det billigste billånet er i øyeblikket på fem prosent, mens de fleste tilbudene ligger på mellom sju og ti prosent.  Ved siden av høyt prisnivå er det også et stort prisspenn på lånene. Prisspennet på båtlån er fra i underkant av åtte til nesten tolv prosent.  MC- og Caravan-lånene kan fås fra cirka seks til nærmere tolv prosent.

– Vårt råd er at den billigste måten å låne til motorsykkel på, er å låne til pipa ved å bruke boliglånet ditt. Da får du i hvert fall en gunstig rente ved siden av de store kostnadene som kommer med en dyr hobby, avslutter Elisabeth Realfsen.

Finanspotalen.no er en tjeneste fra Forbrukerrådet. Alle som tilbyr lån i Norge, må melde inn pris og vilkår til nettstedet som er til for å gi forbrukeren en god oversikt over lån, forsikring og sparemarkedet.

Abonner på vårt nyhetsvarsel