Forside > Siste Nytt > Julies toppede vafler

Julies toppede vafler

16. august, 2017
En nydelig vaffeloppskrift laget av varer fra Forbrukerrådets første dagligvarekurv.

Julie Ilona Balas fra Julies matblogg har laget en oppskrift basert på ingredienser du kan finne i den første dagligvarekurven som lanseres 16. august. Her får du et lekkert lunsjtips, vel bekomme!

Vafler på fjøl.Foto

Foto: Julie Ilona Balas

Vafler med tre typer topping:

Gir ca 8 vafler

  • 1 pose Toro vaffelmiks
  • 4 dl vann
  • 75 g Tine ekte smør + ekstra til smøring

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør og rør sammen med vann. Bland inn posens innhold og rør til en jevn og glatt røre.
  2. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern.
  3. Avkjøl på rist om du ønsker ekstra sprø vafler.
Vaffel med tunfiskrøre.Foto

Foto: Julie Ilona Balas

Topping 1 (tunfiskrøre og basilikum)

  • 2 bokser King Oscar tunfisk tomat&basilikum
  • 1/4 rødløk
  • 4 ss Mills majones lett
  • 1/4 sitron
  • 1 klype salt og pepper
  • 1 håndfull frisk basilikum

Fremgangsmåte:

Sil av oljen fra tunfisken og finhakk rødløk. Bland sammen med majones, juster eventuelt med litt mer for enda mer kremet konsistens. Smak til med litt sitronsaft og en klype salt og pepper. Topp vaffelhjertene med en dæsj tunfiskrøre og topp med frisk basilikum.

Vaffel med blåmuggost og bringebaær.Foto

Foto: Julie Ilona Balas

Topping 2 (ost og syltetøy)

  • 1 pakke Castello blå økologisk
  • 1 glass bringebærsyltetøy
  • 1 kurv friske bringebær

Fremgangsmåte:

Del opp vaffelhjertene. Ha en skive Castello Blå og en klatt bringebærsyltetøy på. Topp med et friskt bringebær.

Vaffel med kremost og skinke.Foto

Foto: Julie Ilona Balas

Topping 3 (Kremost, skinke og dill)

  • 1 pakke Tine Kremgo’ urter
  • 1 pakke Krydderskinke
  • 1 håndfull frisk dill

Fremgangsmåte:

Del opp vaffelhjertene, og smør kremost utover. Topp med en halv skive skinke og litt frisk dill.