Forside > Siste Nytt > Kommunene lover bedring

Kommunene lover bedring

12. november, 2013
Forbrukerrådet presenterte tidligere i høst en test av servicenivået i norske kommuner. Vi søkte etter informasjon via telefon, e-post og kommunens nettsider. Kun 36 av landets 428 kommuner leverte godt nok. Mange lover heldigvis bedring.

Engasjementet rundt kommunetesten har vært enormt. Over 80 000 har sjekket resultatene til sin kommune. Aviser over hele landet har skrevet om testresultatene og utropt vinnere og tapere. Ordførere og rådmenn har blitt stilt til veggs, eller solt seg i glansen.

Bedre resultat i kommunetesten har blitt et mål for flere kommuner, og et dårlig resultat har nok vært en vekker for mange.

Sjekk din kommunes resultater her.

Tabelljumbo Aukra i Møre og Romsdal slår fast at «Vi må skjerpe oss» og lover aldri mer å havne sist. Lillehammer kommune i Oppland skal «brette opp ermene» og lover å bli bedre på internett. Andøy kommune i Nordland sier til lokalavisen at de allerede har fått ut prisinformasjon om sine tjenester, og at forbedring av testresultatet er et mål for kommunen framover.

Når Forbrukerrådet tester kommunene, så er det ikke for å henge ut noen. Vi mener innbyggerne skal få god service i møte med kommunen, og vi mener det er viktig at folk har gode verktøy for å se om de får den servicen de burde kunne forvente.

Vi håper resultatene kan fungere som motivasjon. Både for kommunene som gjorde det dårlig, og for de som gjorde det bra. Noen kommuner har et stort forbedringspotensial å jobbe med, andre må jobbe for å opprettholde et godt resultat.

Oppskriften på suksess er enkel. Kommunene må gi relevante, riktige og raske svar når innbyggerne lurer på noe.

Forbrukerrådet har gjennomført kommunetester siden 2005. Kommunene blir bedre av å bli testet. Både små og store kommuner klarer å hevde seg helt i toppen. Det handler mest av alt om vilje til å satse på service.

For at kommunetesten skal ha en effekt, må den brukes. Se hvordan din kommune gjør det sammenlignet med kommunene i resten av landet i vår kommunetest. Er du misfornøyd med kommunens service? Still krav til din kommune og dine folkevalgte.