Forbrukeren kommer i skvis i striden mellom Canal Digital og TV 2, hvis TV 2-sendingene fjernes på grunn av konflikten. Du har rett på kompensasjon.

Svart.Fjernsynskjerm.Foto

Hvis TV-kanaler som er viktige for deg forsvinner, vil du kunne ha rett på kompensasjon. Og hvis det tar lang tid før kanalen kommer tilbake, vil du kunne gå fra avtalen. Det hele avhenger av hvor viktige kanalene var for deg da du inngikk avtalen, og om du får ekstra kostnader for å se på kanalen på nettet.

TV 2  tilbyr gratis adgang til nettjenesten TV 2 SUMO for alle Canal Digital-kunder. Det er en god løsning for de aller fleste. Men for de som ikke har bredbånd, eller  får ekstrautgifter for å se kanalen, vil du kunne kreve ekstrautgiftene dekket av Canal Digital – innen rimelighetens grenser – så lenge de ikke dekkes av kompensasjonen, kan leder for forbrukerdialog Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet fortelle.

Retten til kompensasjon står i vilkårene du har som kunde hos Canal Digital.

Her er informasjon til kabelkundene, og her er informasjon til satellittkundene  fra Canal Digital.

Får du ekstrautgifter, så klag til Canal Digital når striden er over. Kommer du ingen vei, kan du klage til Brukerklagenemnda for elektroniske tjenester. De kan komme med vedtak i saker som gjelder levering av TV-tjenester.

Her kan du få klagehjelp for TV-tjenester.

Relaterte saker