Forside > Siste Nytt > Kosmetikkimportør anker forbrukerseier

Kosmetikkimportør anker forbrukerseier

24. september, 2013
Naturlig valg tapte søksmålet mot Forbrukerrådet, men har nå bestemt seg for å anke saken inn for lagmannsretten.

Høsten 2011 lanserte Forbrukerrådet appen Hormonsjekk, som gjør det enklere for forbrukerne å finne ut hvilke hudpleieprodukter som inneholder hormonforstyrrende stoffer.

Naturlig valg, som importerer A-creme til Norge, mente at forbrukerne valgte vekk deres produkt som følge av appen, og gikk til søksmål for å få erstattet fallende inntekter.

Tingretten gav ikke selskapet medhold og viste til at Forbrukerrådet har satt søkelys på et alvorlig tema, og er i sin fulle rett til å sikre at forbrukerne kan ta trygge valg.

Naturlig valg har nå bestemt seg for å anke avgjørelsen inn for lagmannsretten. Med seg har de fått advokatfirmaet Schjødt, som også bistår Kosmetikkleverandørenes forening i deres klage til EFTA over hormonsjekk-appen.

Krystallklar dom

Direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet er overrasket over at selskapet ønsker å ta saken videre i rettssystemet.

– Dommen fra tingretten er krystallklar. Forbrukerrådet er i sin fulle rett til å sette forbrukerne i stand til å være føre var og velge bort produkter de ikke ønsker.

– Hvis salget av A-creme har gått ned, er det fordi forbrukerne selv har valgt bort produktet. Dette er de selvfølgelig i sin fulle rett til å gjøre.

Last ned Hormonsjekk gratis på Google play eller App store.