Forside > Siste Nytt > Mange er misfornøyde med treningssenteret
Etter uker med fråtsing og late dager, strømmer hordene til treningsstudioene. Forbrukerrådet advarer mot å slå til på en avtale impulsivt. Mange blir nemlig ikke fornøyde.

Ukebladene har byttet ut konfektoppskrifter med ulike kreative dietter. Også treningsbransjen vet å gripe fatt i den dårlige samvittigheten, og huker tak i oss på alle kanter – også på gaten. Ann Hege Skogly, kommunikasjonsrådgiver  i Forbrukerrådet, ber deg styre unna.

Ikke blir sjarmert av gateselgere

– Ikke slå til på en avtale du får tilbud om på gatehjørnet. Et medlemskap på et treningssenter kan være kostbart, og ha mange betingelser du bør tenke på om du vil gå med på. Dessuten er det fort gjort å bli sjarmert av en flink selger, men du bør ta deg tid til å sammenligne treningssenteret med andre.

Kommunikasjonsrådgiveren forteller at om du går i fella på et gatehjørne, har du en mulighet til å smette ut av den igjen.

– Når du kjøper noe for over 300 kroner på for eksempel gata eller en messe, har du rett til å angre. Hvis du sier fra innen 14 dager, slipper du faktisk å betale noe som helst.

Stilltiende misnøye

I 2014 gjorde Forbrukerrådet en undersøkelse som viste at 31 prosent er misfornøyde med noe på treningssenteret sitt. Av disse velger hele 64 prosent å bite det i seg uten å klage. Det er Skogly ikke tilfreds med.

– Det tallet vil vi ha ned. Si fra når du er misfornøyd. Da får treningssenteret en mulighet til å rette det opp. Gjelder det slikt som dårlig renhold i dusjen eller apparater som ikke fungerer, kan det være en enkel ting å rydde opp i.

Velg treningssenter med omhu

Forbrukerrådet har tidligere gjort en undersøkelse som viser at få tar seg tid til å lese hva slags vilkår de skriver under på hos et treningsstudio. Nær fire av ti signerte uten å sjekke betingelsene.

– Da kan du få deg noen ubehagelige overraskelser. For ting kan skje. Kanskje pådrar du deg en idrettsskade, og må la være å trene en tid. Da er det lurt at du kan fryse avtalen, og ikke betale inn en ren gave til treningssenteret. Ny leilighet eller jobb kan gjøre at det hadde vært praktisk å skifte treningssted. Da er det greit at du ikke har en bindingstid du uansett må betale for, poengterer Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådets treningstips

  • Sjekk bindingstid
  • Få totalpris
  • Undersøk oppsigelsestid
  • Du har angrerett når du har signert på gaten
  • Klag hvis du ikke får det du har betalt for
  • Forbrukerrådet kan megle dersom du ikke blir enig med treningssenteret

Treningssenter.Foto