Forside > Siste Nytt > Menyappen vet hva du spiser

Menyappen vet hva du spiser

28. mars, 2014
Menys nye app vet hva du spiser.

For ikke bare kommer den med mulighet for handlelister og matforslag, den har også oversikt over hva du putter i handlevogna di. Samtidig er ikke dette noe grunnleggende nytt. Alle bonuskort samler informasjon om hva du har kjøpt. Nyvinningen ligger i at Meny nå har koblet sammen informasjonen i kortet ditt med appen du laster ned.

Tilpasset reklame

Informasjonen om handlemønsteret ditt brukes blant annet til å tilpasse reklame. Handler du mye pølser, så er sjansen stor for at du får reklame for pølser. Har du små barn, ja så handler du trolig bleier og får tilbud om det.

Personifisert reklame har opplagt sine fordeler. Ikke minst at du ofte får relevante tilbud. Dette er da også grunnen til at Facebook og Google vil vite så mye de kan om deg. Men det er sider ved dette som bør adresseres.

Det stiller helt opplagt strenge krav til alle som skal registrere personlige opplysninger om oss. Handlemønstre er ikke noe unntak. At det samles inn informasjon skal selvsagt gjøres sikkert, opplyses om og godtas av brukerne. Vi skal også ha mulighet til å se hvilke data som er lagret om oss og få disse slettet, hvis vi ønsker det.

Kvinne bruker Menyappen. Foto.

Foto: Colourbox.com / Forbrukerrådet

Bygger lojalitet

Vi skal også være sikre på at informasjonen ikke selges eller deles med andre. Hva om forsikringsselskapet ditt får tilgang på data om hvor mye usunn mat du kjøper og hever premien, eller i verste fall nekter deg forsikring?

Og når det gjelder selve tilbudet, så er det jo greit å huske at kjedene ikke gjør dette for å være snill med deg, men for å bygge lojalitet. Og hvem vet, det er mulig nabobutikken faktisk er både billigere og har bedre utvalg.

Personifisert reklame tar utgangspunkt i det du har handlet tidligere. Men selv om du kjøper mye usunn mat, så er det ikke sikker at du ønsker tilbud om chips og cola? Er det bare de som spiser sunt som skal få tilbud om salat og fisk?

Hvis du laster ned appen til Meny eller andre, så kan det være greit å ha dette i tankene. For vet appen hva du spiser, så vet den også mye om hvem du er.