Forside > Siste Nytt > Nå kan du lytte deg lurere og litt rikere med Forbrukerrådets podkast

Nå kan du lytte deg lurere og litt rikere med Forbrukerrådets podkast

12. oktober, 2016
Nå kan du laste ned smarte råd og svar på ting du ikke tør å spørre om. Denne uken lanserer nemlig Forbrukerrådet sin egen podkast.

– Medielandskapet er i stor endring, og da gjelder det å nå folk der de er. Hver femte nordmann hører på podkast en eller flere ganger i måneden, og vi ønsker å tilby informativt og relevant forbrukerstoff også på denne plattformen, forteller Christian Brosstad, direktør for kommunikasjon og digital utvikling i Forbrukerrådet.

Årlig tar nesten hundre tusen forbrukere kontakt med oss for å få råd. Vi vil bruke noe av den innsikten vi får i kontakten med forbrukerne i programmene fremover.

Studio for podkastsending.Foto

Foto: Forbrukerrådet

Følger utviklingen

Forbrukerrådet jobber daglig med saker av stor folkelig interesse, og vi er opptatt av å spre informasjonen vi sitter på ut til alle norske forbrukere. Derfor følger vi dem når de tar veien over til nye formater.

– Vi har valgt å teste ut podkast for å komme enda nærmere på forbrukerne. Med de nye sendingene håper vi å nå ut til enda flere, sier Brosstad.

Podkastprosjektet er en del av et bredt digitaliseringsarbeid i Forbrukerrådet.

Litt smartere og en smule rikere

I Forbrukerrådets ukentlige podkast vil det tas opp relevante forbrukertema, med hjelp fra både egne ansatte og inviterte gjester.

– Du vil få tips til hvordan du kan spare penger ved hjelp av små og enkle grep, og du vil få servert de rådene du kanskje synes det er litt flaut å spørre om selv. Hver fredag skal norske forbrukere få muligheten til å bli litt smartere og kanskje til og med en smule rikere, forteller Brosstad.

Første sending er allerede tilgjengelig. Der ser vi nærmere på indeksfond sammen med Jan-Ole Hesselberg fra NRK-programmet Folkeopplysningen, hvordan velge riktig terrassevarmer, og klager på porno- og datingtjenester. Programledere er Bjørnar Angell og Ann Hege Skogly. Skogly har tidligere jobbet i P4.

Mer info om Forbrukerrådets podkast finner du her.

Nye episoder vil legges ut hver fredag. Hør og abonner på Forbrukerrådets podkast her: iTunes, Soundcloud, eller via RSS-feed.