Forside > Siste Nytt > Nå kan du lytte deg lurere og litt rikere med Forbrukerrådets podkast
Nå kan du laste ned smarte råd og svar på ting du ikke tør å spørre om. Denne uken lanserer nemlig Forbrukerrådet sin egen podkast.

– Medielandskapet er i stor endring, og da gjelder det å nå folk der de er. Hver femte nordmann hører på podkast en eller flere ganger i måneden, og vi ønsker å tilby informativt og relevant forbrukerstoff også på denne plattformen, forteller Christian Brosstad, direktør for kommunikasjon og digital utvikling i Forbrukerrådet.

Årlig tar nesten hundre tusen forbrukere kontakt med oss for å få råd. Vi vil bruke noe av den innsikten vi får i kontakten med forbrukerne i programmene fremover.

Studio for podkastsending.Foto

Foto: Forbrukerrådet

Følger utviklingen

Forbrukerrådet jobber daglig med saker av stor folkelig interesse, og vi er opptatt av å spre informasjonen vi sitter på ut til alle norske forbrukere. Derfor følger vi dem når de tar veien over til nye formater.

– Vi har valgt å teste ut podkast for å komme enda nærmere på forbrukerne. Med de nye sendingene håper vi å nå ut til enda flere, sier Brosstad.

Podkastprosjektet er en del av et bredt digitaliseringsarbeid i Forbrukerrådet.

Litt smartere og en smule rikere

I Forbrukerrådets ukentlige podkast vil det tas opp relevante forbrukertema, med hjelp fra både egne ansatte og inviterte gjester.

– Du vil få tips til hvordan du kan spare penger ved hjelp av små og enkle grep, og du vil få servert de rådene du kanskje synes det er litt flaut å spørre om selv. Hver fredag skal norske forbrukere få muligheten til å bli litt smartere og kanskje til og med en smule rikere, forteller Brosstad.

Første sending er allerede tilgjengelig. Der ser vi nærmere på indeksfond sammen med Jan-Ole Hesselberg fra NRK-programmet Folkeopplysningen, hvordan velge riktig terrassevarmer, og klager på porno- og datingtjenester. Programledere er Bjørnar Angell og Ann Hege Skogly. Skogly har tidligere jobbet i P4.

Mer info om Forbrukerrådets podkast finner du her.

Nye episoder vil legges ut hver fredag. Hør og abonner på Forbrukerrådets podkast her: iTunes, Soundcloud, eller via RSS-feed.

 

 

Relaterte saker