Forside > Siste Nytt > Nordmenn reiser uspesifisert uten å kjenne risikoen

Nordmenn reiser uspesifisert uten å kjenne risikoen

11. august, 2015
En undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at to av tre ikke vet hva de må finne seg i på en uspesifisert pakkereise.

– For dem kan ferien bli en bomtur. Reisen er rimelig, men hva du får avhenger av lykkehjulet. Som kjent er det ikke flust av de staseligste premiene. Og du bør absolutt vite hva du tar sjansen på. Du kan være heldig og havne på et flott sted, men du kan også få det ganske så kummerlig, påpeker Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet.

Direktøren for forbrukerservice anbefaler derfor å finne frem lupen når du tar vilkårene i øyesyn.

– Du bør være forberedt på en svært enkel standard. Strengt tatt, er det eneste du kan forlange en seng med rent sengetøy, adgang til dusj og toalett. Du skal også slippe å bo sammen med noen av motsatt kjønn mot din vilje. Men du kan altså bli spurt om det er greit.

Hvor stor risiko tåler du?

Flønes advarer om at du derimot kan risikere å dele rom med en fremmed av samme kjønn som deg selv. Hun opplyser videre at du kan måtte bytte hotell underveis i oppholdet, og også risikere å bli plassert i et privat hjem.

Forbrukerrådet vil imidlertid ikke fraråde å reise uspesifisert.

– Nei, slett ikke. Hvis du har et avslappet forhold til standard og nærkontakt med fremmede, kan dette være en smart måte å få en rimelig ferie på. Reiser du sammen med små barn, eller har behov for spesiell tilrettelegging, er det nok tryggest å velge spesifisert, avslutter Ingeborg Flønes, direktør for forbrukerservice i Forbrukerrådet.