Forside > Siste Nytt > Nordmenn vegrer seg for å klage på frisøren

Nordmenn vegrer seg for å klage på frisøren

21. desember, 2015
For mange er det krise å være misfornøyd med sveisen, men forbausende få klager.

Også håret skal være lekkert til jul, og et frisørbesøk står på kalenderen til mange i disse dager. Det er gjerne en hyggelig opplevelse, men for noen ender det med for eksempel feil farge eller lengde. Forbrukerrådets undersøkelse viser at bare 23 prosent av dem som er misfornøyde, sier ifra. Det bekymrer Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet.

Klag på stedet

– Det er leit for både kunden og frisøren. Det er ikke noe gøy å være flau over frisyren sin. Og frisørene ønsker seg fornøyde kunder som kommer tilbake, og snakker pent om dem til andre.

Forbrukerrådets kommunikasjonsrådgiver anbefaler å si hva du mener til frisøren allerede mens du sitter i stolen foran speilet.

– Kanskje de kan rette det opp der og da, det er den beste løsningen. Går du til en annen frisør, kan du miste retten til å klage. Hvis frisyren ikke er mulig å fikse på, kan det være aktuelt med et prisavslag.

Hvis dere ikke blir enige der og da, bør du sende Forbrukerrådets klagebrev til salongen. Finner dere ingen løsning da heller, kan du klage til Forbrukerrådet.

Vær tydelig og lydhør

Skogly oppfordrer deg til å være så tydelig som mulig før frisøren setter i gang.

– Kanskje du kan vise frem et bilde av frisyren du ønsker. Hvis du ber om å få en moderne klipp, kan det hende dere har ulike oppfatninger om hva det innebærer, så vær så konkret du kan.

Videre bør du lytte til frisørens råd. Frisøren er ekspert, og vet noe om hva som kler forskjellige ansiktsformer, og hva som lar seg gjøre. Har frisøren advart om at du neppe får resultatet du ser for deg med din hårtype, kan du få problemer med å klage på det etterpå, advarer Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet.

Forskrekket frisørkunde.Foto

Foto: colourbox.com

Forbrukerrådets tips for å finne riktig frisør

Vilkår
Før du bestiller time, bør du se hvilke vilkår som gjelder. Hvor sent kan du avbestille? Må du da betale et gebyr? Få totalprisen, og pass på at eventuell vask og føn er inkludert. Dreier det seg om en større jobb, som til et bryllup, bør du få prisen skriftlig. Kjenner du til noen allergier frisøren bør ta hensyn til, er det viktig at du sier ifra på forhånd. Gjør du ikke det, kan du ikke klage om du skulle få en reaksjon.

Pris
Det er store prisforskjeller mellom frisører. Og skal du gjøre noe avansert, kan det være mye å spare på å sjekke prisene. Du bør finne dem enkelt på nettsiden til salongen. Vil du spare noen kroner, kan du ofte velge å gå til en lærling. Pass uansett på at de har erfaring med behandlingen du ønsker.

Bakgrunn
Det lønner seg også å sjekke andres erfaringer med frisører ved å gjøre et nettsøk, og spørre venner om de vil anbefale noen. Du kan undersøke om alt later til å være i orden med driften i Brønnøysundregistrene. For å sikre deg mot at du betaler for svart arbeid, kan du følge råd på handlehvitt.no.