Forside > Siste Nytt > På med hanskene
En av Norges fremste forskere på antibiotikaresistens tar nå til orde for risikomerking av kylling.

Selv tar hun aldri i rå kylling med fingrene fordi antibiotikaresistente bakterier i kjøttet kanskje kan overføres til mennesker. Dette er advarsler som må tas på alvor og formidles tydelig til norske forbrukere som kjøper kylling.

Antibiotikaresistens er et stort problem i fjærkreproduksjonen. Ingen vet med sikkerhet hvilke konsekvenser det kan ha for mennesker dersom vi får i oss resistente bakterier fra kylling. Det man derimot vet er at mer enn 30 prosent av norske kyllingfileter inneholder slike bakterier.

Kyllingfileter. Foto.

Foto: Colourbox.com

Dette er informasjon som må formidles i klartekst til norske forbrukere. Vi må få klar informasjon om de hygieniske forholdsregler som må tas for å minimere egen risiko, og at det er grunn til å være spesielt varsom når det gjelder kylling. Det kan gjøres enkelt ved å merke emballasjen eller butikkhylla der varene selges. Forbrukerne må gjøres oppmerksom på risikoen og rådes til enten ikke å berøre den rå kyllingen med hendene, vaske hendene grundig etter berøring, eller benytte engangshansker.

Viktigheten av både god hygiene og varmebehandling gjelder tilberedelse av alt kjøtt. At det er grunn til ekstra påpasselighet når det gjelder kylling, må komme klart frem. Her holder det ikke med bortgjemt informasjon på Mattilsynet sine nettsider.

 

Bilde av ansatt: Gunstein Instefjord
Gunstein Instefjord
Leder for forbrukerpolitikk
(+47) 905 96 780
gunstein.instefjord@forbrukerradet.no
Abonner på vårt nyhetsvarsel