Den 16. august vil appen «Peiling» bli lansert. Den skal gi forbrukeren blant annet en muligheten til å se gjennomsnittlig pris på dagligvarer. NTB har sendt ut en nyhetssak som har fått enkelte til å reagere.

– Noen har lest dette som om det er blitt enighet mellom Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet om å vise sanntidspriser på hver enkelt vare. Vi vil derfor klargjøre hva som faktisk lanseres av prisinformasjon 16. august, sier Randi Flesland i Forbrukerrådet.

Her kan du lese nyhetssaken i Nationen.

Da lanserer vi en varekurv, med gjennomsnittspriser for foregående uke, med totalsum for hele kurven.

– Vi håper dette blir populært hos forbrukerne, og vi er opptatt av at Peiling-appen blir en bra tjeneste for forbrukeren, presiserer hun. Det finnes jo også så mye mer info enn bare priser der.

Målet med tjenesten er at forbrukeren skal få tilstrekkelig med informasjon til å kunne ta bevisste valg når de handler dagligvarer. Dagligvaremarkedet er et av de eneste markedene hvor forbrukeren ikke har informasjon om prisene før de faktisk står ved hyllekanten. Vi ønsker at appen skal gjøre forbrukerne mer prisbevisste, og sikre at de som ønsker å spare penger på dagligvarehandelen, får mulighet til det. Med Peiling gjør vi det også enklere for forbruker å planlegge innkjøp, sammenligne kvalitet og innhold i varene, og få oversikt over merkeordninger for alt fra økologi til miljø. Ved å gi mer kunnskap ønsker vi å øke både forbrukermakten og konkurransen.

Peiling er en gratis og reklamefri app fra Forbrukerrådet, som er ment å gjøre livet litt lettere for deg som dagligvareforbruker. Last ned i Apple Store eller Google Play, eller gå inn på forbrukerradet.no/peiling for mer informasjon. Videoene du finner på siden kan brukes fritt på nett.

Relaterte saker