Forside > Siste Nytt > Selvmål fra TV2

Selvmål fra TV2

5. juni, 2013
TV2 lanserte før helgen sitt nye kanaltilbud for engelsk fotball. Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen kommentert begivenheten slik til TV2s egne nettsider.

”For de aller fleste er dette et skreddersydd og målrettet fotballprodukt, som appellerer til alle som har hjerte for engelsk fotball”

Ut fra reaksjonene i aviser og på sosiale medier er det dessverre ikke mange som er enige. For ikke bare må TV2 nå begrense seg til én Premier Leauge-kamp klokken 16 på lørdagene, tv-selskapet benytter også anledningen til å skru opp prisen ytterligere.

Fra høsten må alle som ønsker engelsk fotball i stua ut med anslått 340 kroner i måneden – eller 4 000 kroner i året. TV2 har dermed satt opp prisen 140 kroner fra de overtok rettighetene i 2010. TV2 peker på økte rettighetskostnader og økte produksjonskostnader.

Det er dyrt å like fotball. Høye priser og manglende valgfrihet gjør at vi både må grave stadig dypere i lommeboka, og må kjøpe et lass av kamper vi ikke får sett, for å følge favorittlaget vårt på TV eller nett.

At TV2 forsøker å tilsløre dette som et svar på etterspørsel og en stor gavepakke til norske fotballelskere gjør det ikke bedre. Det vi ønsker er i størst mulig grad å kjøpe de kampene vi faktisk ser – til en fornuftig pris.

Vi tror både rettighetshavere og TV-kanalene skyter seg selv i foten med stadig høyere priser og praksisen med pakking av kamper. Valgfrihet er ikke nødvendigvis å få 455 kamper i TV2s nye fotballpakke, men å få den kampen du faktisk ønsker å se – og betale for den.