Møt en av Europas fremste hackere på forbrukerprodukter, og få med deg debatten om hvordan utfordringer knyttet til brukervilkår og sikkerhet kan møtes. Vi sees på Litteraturhusets møterom Wergeland.

Tid: Mandag 24. april kl. 12:00–15:00
Sted: Litteraturhuset, møterom Wergeland

Stadig flere gjenstander kobles til internett og begynner å snakke med hverandre. Dette skaper mange muligheter, samtidig som det forsterker og skaper nye forbrukerutfordringer. Brukervilkår og sikkerhet ved internettilkoblede ting er ofte ikke gode nok, viser blant annet Forbrukerrådets egne tester. Hva må til for å sikre gode og forbrukervennlige internettilkoblede produkter i fremtiden?

Seminaret vil bli strømmet på nett, publikum vil ikke bli filmet.

Program:

11:30 Kaffe, registrering og mingling

12:00 Velkommen v/ Forbrukerrådets direktør Randi Flesland

12:05 Åpning av seminar v/ Statssekretær Kai Morten Terning, Barne- og likestillingsdepartementet
Har tidligere vært næringspolitisk rådgiver NHO Oslo og Akershus, politisk rådgiver for Oslo FrPs bystyregruppe og Byrådssekretær for Velferd og sosiale tjenester.

12:15 Et dukkehjem? Dukken som skremte verden #Toyfail
v/ Fagdirektør Finn Myrstad, Forbrukerrådet

12:35 Hacking smart childrens toys and other smart devices
v/ Ken Munro, Pen Test Partners. Munro er sikkerhetsekspert og etisk hacker i det britiske selskapet Pen Test Partners. Han er en ettertraktet foredragsholder både i sikkerhetsverdenen og i internasjonale medier.

13:20 Går IoT fra å være keiserens nye wearables til å bli en realitet?
v/ Simen Sommerfeldt, CEO Bouvet. Til daglig rådgiver & CTO i Bouvet. Grunnlegger av bevegelsen «Lær Kidsa Koding!». Har siden 2014 spesielt fokusert på EUs nye personvernforordning, tingenes internett og semantisk integrasjon.

13:40 Kaffepause

13:55 Paneldiskusjon: Er dagens regelverk godt nok for å sikre at produkter koblet på nett er trygge i bruk? Og hvordan sikre godt tilsyn med forbrukerprodukter koblet på internett?

I panelet:
– Elisabeth Lier Haugseth, forbrukerombud. Jurist, og forbrukerombud siden september 2016. Kom fra jobben som leder for avdelingen for lov og rett hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.

– Bjørn Erik Thon, direktør Datatilsynet. Thon har tidligere vært forbrukerombud fra 2000–2010, jobbet som seksjonssjef i Forbrukerrådet, og politisk i Justisdepartementet (1999–2000). Han har skrevet flere kriminalromaner og bøker om forbrukerspørsmål.

– Anne Rygh Pedersen, avdelingsdirektør Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Avdelingsdirektør i DSB, med ansvar for Næringsliv, produkter og farlige stoffer. Tidligere politimester, statssekretær og fylkesordfører.

– Torgeir Waterhouse, direktør internett og nye medier i IKT Norge
Siden 2010 har han vært direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge. Waterhouse har særlig arbeidet med spørsmål knyttet til opphavsrett og digitale medier.

– Arild Grande, Arbeiderpartiet
Politiker for Arbeiderpartiet og medlem av familie- og kulturkomiteen.

Trine Skei Grande, Venstre
Leder for Venstre og medlem av Stortingets utenriks- og forsvarskomite.

14:50 Oppsummering og avslutning v/ direktør Randi Flesland

 

Relaterte saker