Unngå å kjøpe strøm på gata, av dørselgere eller av telefonselgere. – Bruk strømpris.no, er Forbrukerrådets råd nummer en.

– Husk å bytte. Strøm er strøm, og det er dumt å betale mer enn nødvendig for samme varen, sier daglig leder for strømpris.no, Hilde Uthaug.

Foto: NTB Scanpix

Finn markedets billigste strømavtale

Bytt når det blir minusgrader

– Strømprisen du får kan ha endret når det har gått en tid, men selskapene informerer ofte bare om prisøkningen med liten skrift. Derfor er det lurt å bytte, særlig nå som vinteren er her og kulda kommer sigende. Da øker ofte strømprisene, sier Uthaug.

Forbrukerrådet mener det er viktig at strømleverandørene også sørger for å varsle forbrukerne direkte om prisendringer. For å synliggjøre prisene best mulig, har Uthaug jobbet på spreng for å gjøre strømpris.no enda bedre. Det håper hun forbrukere drar nytta av, særlig når kulda nesten sprenger gradestokken.

– Først og fremst har vi gjort det langt enklere å finne en billig strømavtale med forutsigbare vilkår, sier hun.

Tidligere druknet de gode strømavtalene i mangfoldet av kampanjetilbud som enten hadde kortsiktige vilkår eller bare var rettet mot utvalgte strømkunder.

– Vi slet med at modellen bak favoriserte tilbudskampanjer. Nå har vi funnet en løsning som vi tror på, og det blir lett å se prisen som gjelder på sikt, sier Uthaug.

Slå i bordet med kvittering

På Strømpris.no kan du nå få tilsendt en kvittering på det strømtilbudet som passer for deg, og som du vil bytte til.

– Kvitteringen sender du enkelt over til den strømleverandøren, så bytter selskapet for deg. Du slipper å si opp gammel avtale. Det gjør det raskt og enkelt å sikre seg en rimelig avtale.

Sjekk før- og etterpris

Strømpris.no har alle strømtilbudene som gjelder der du bor. Dermed finnes en del kampanjetilbud som legger opp til tilnærmet gratis strøm den første måneden.

Vær obs på at strømavtalen ofte blir dyrere på sikt.

– Kampanjetilbud varer ofte bare i en måned eller to. Vær på vakt, ofte øker prisen med det tidobbelte etter bare en måned, advarer Uthaug. – I en travel hverdag passer det de færreste å bytte strømleverandør månedlig. Hun anbefaler å sjekke vilkårene.

– Strømpris.no løfter frem det viktigste som du må vite om avtalen, tipser hun.

Råd for å unngå strømavtaler som øker i pris

  • Unngå kampanjetilbud på strøm, eller vært obs på at prisen kan mer enn tidoble seg på kort tid. På strømpris.no legger vi vekt på at det skal være enkelt for deg å finne ut av dette. Klikk på «tilpass søket» og deretter «Vis bare priser etter tilbudsperioden er over».
  • Velg en avtale som gir deg varsling om endringer i den kanalen du ønsker.
  • Du kan velge mellom spotpris og fastpris. Spotpris betyr at prisen kan gå opp og ned, mens fastpris er hva du må betale. Velg spot/innkjøpspris – da det gir lavest strømregning over tid.

Bytt strøm på 1-2-3

  1. Strømpris.no sammenligner avtaler, og gir deg de beste tilbudene.


  2. Klikk deg inn på strømpris.no, og skriv inn din adresse. Tilpass søket hvis du vil luke bort kortsiktige kampanjetilbud.


  3. Kontakt strømselskapet. De ordner resten. Ta gjerne med «kvittering på prisavtalen» fra strømpris.no, slik at du får akkurat det tilbudet du bestemte deg for.
Abonner på vårt nyhetsvarsel

Relaterte saker