Forside > Siste Nytt > Sjekk hvor etisk og bærekraftig banken din er
Det gir dårlig smak i munnen å oppdage at banken din, eller fondet du har plassert pengene dine i, finansierer våpenhandel eller miljøødeleggelser som du ikke kan stå inne for.

Etisk bankguide er laget for at du skal kunne finne den mest etiske og bærekraftige banken. Her kan du enkelt sjekke hver enkelt bank og sammenligne bankene. Du kan også få hjelp til å sende en e-post til banken for å fortelle dem hva du synes og oppfordre den til å være mer samfunnsbevisst.

Her finner du etiskbankguide.no

Internasjonalt system

Nettsiden etiskbankguide.no har det offisielle navnet Etisk bankguide og er et samarbeid mellom Framtiden i våre hender og Forbrukerrådet. Den er finansiert av Finansmarkedsfondet.

Etisk bankguide er en del av det internasjonale initiativet Fair Finance Guide, som skal gi forbrukere, organisasjoner og myndigheter innsyn i hvordan bankene forholder seg til viktige temaer innenfor etikk og bærekraft.

Fair Finance Guide ble etablert i Nederland i 2009, og har hatt stor betydning for utviklingen av miljø- og etikkprofilen i nederlandske banker. Initiativet er fra og med i dag utvidet til i alt ni land: Belgia, Brasil, Frankrike, Indonesia, Japan, Nederland, Sverige, Tyskland og nå også Norge.

Her kan du lese mer om Fair Finance Guide International

Bruker bankenes policydokumenter

Metoden til Etisk bankguide er å kartlegger retningslinjene og policydokumentene til de største bankene som har virksomhet i Norge. Dette gir grunnlag for å kunne vurdere hvordan den enkelte banken oppfyller krav til samfunnsansvar, både sammenlagt og innenfor ulike temaer.

Gjennom egne tema- og casestudier vil Etisk bankguide Norge løpende sjekke hvorvidt bankenes retningslinjer følges opp i praksis, slik vil nettsiden holde seg oppdatert og aktuell for den samfunnsbevisste forbruker.

Foto.Logo.Etisk.bankguide.no

Relaterte saker