Forside > Siste Nytt > Som sild i tønne

Som sild i tønne

23. januar, 2013
NSB har vært i hardt vær de siste dagene. Forsinkelser og stappfulle tog har nok en gang satt passasjerenes tålmodighet på prøve.

Heldigvis har NSB kunngjort at det blir både ekstra togavganger og ekspressbusser.

Det er flott at pendlernes fortvilelse nå blir møtt med resolutt handling fra NSB. Samtidig er det mye ugjort for å sikre togpassasjerene et fullverdig tilbud.

Hvorfor ikke fortelle om hvilke avganger som er fullest? For mange ville det vært svært nyttig å få informasjon på SMS og nett, slik at man eventuelt kan velge andre avganger.

Refusjon

NSB bør også se på refusjonsordningene sine. Hva kan vi som reiser med tog, forvente av NSB? Normalt når man kjøper en tjeneste og ikke får det man har forventet, så har man krav på refusjon eller pengene tilbake. Er togene så fulle at man ikke ønsker eller tør å reise, burde det reflekteres i prisen man betaler.

Vi er sikre på at dette ikke er siste gang trengsel kommer til å bli et problem for NSB. Som vi har sett, er kapasiteten på mange toglinjer allerede svært presset, samtidig ventes det en stor befolkningsvekst i og rundt Oslo.

Kort sikt

Ekspressbusser og ekstra togavganger hjelper på kort sikt. Flere togsett og vogner som fases inn, vil også gjøre situasjonen bedre. Men skal vi gardere oss mot overfylte tog, er vi nødt til å få på plass dobbeltspor på strekningene. Med andre ord; ferdigstilling av dobbeltspor på InterCity-triangelet må gjennomføres innen 2025.

Det hjelper ingen om pendlerne går over til å kjøre bil på allerede fulle veier. Det er derfor viktig at NSB iverksetter strakstiltak, men aller viktigst at politikerne prioriterer helt nødvendige tiltak for å styrke jernbanen i fremtiden.