Forside > Siste Nytt > Støtter Venstres 3000 studentboliger
Det er logisk av Forbrukerrådet å støtte Venstres budsjettkrav om studentboliger.

For det er snart fem år siden Forbrukerrådet var alene om å foreslå å bygge 3000 studentboliger i året. Den gangen ble det «enstemmig» bygget kun tusen studenthybler i året, til tross for at studenttallet økte med 7000 i året. Siden den gang har det politiske Norge endret oppfatning, og kravet om flere studentboliger har fått unison tilslutning. Vi er stolte over det.

Les mer: Venstre krever flere studentboliger

Yngre par flytter inn i leilighet. Foto.

Foto: Colourbox.com

En slik økning i utbyggingen kan gjerne kombineres med et enkelt grep i regelverket.  Nemlig at 1. og 2. årsstudenter skal være garantert studenthybel, og at de skal prioriteres ved å tilbys hyblene nær studiestedet (og hvis retten kan innfris – ha rett til en fastsatt økonomisk kompensasjon). Det er nemlig som tilflyttende til et studiested utenfor hjemmet at du som 19-åring er mest sårbar (18 år hvis du er født på slutten av året). Så må kanskje de som har studert 4–5 år risikere å bli kastet ut i det ordinære leiemarkedet eller ta til takke med en studenthybel utenfor den attraktive bykjernen, dersom det mangler hybler. Studenthybler er enn så lenge et knapphetsgode, og de mest sårbare, de yngste studerende bør sikres bedre.

Det burde være et godt poeng for alle partier som til høsten skal konkurrere om de unges gunst på skolevalgmøtene.

En slik garanti kan bidra til å utsette presset unge og deres foreldre føler for å kjøpe bolig med svært kort tidshorisont, og dermed risiko for innlåsing.

 

Relaterte saker