Siste nytt

Tesla med færre krefter enn lovet?

13. desember, 2016

Eier du en Tesla P85D med mindre ytelse enn markedsført, kan du ha krav på kompensasjon.

På denne tiden i 2015 kom det frem at Tesla hadde markedsført bilmodellen P85D med 700 hestekrefter, mens den i virkeligheten yter 469 hk. Forbrukertvistutvalget kom til at biler med dette avviket er verdt en kompensasjon på inntil 50.000 kroner.

Prisavslag

Flere forbrukere fikk tilkjent denne summen som prisavslag. Totalt 132 bilkjøpere valgte å ta saken til tingretten. Saken endte her med et forlik mellom Tesla og disse bileierne før saken kom opp for retten. Bileierne sa ja til kompensasjon i form av kontantbetaling og/eller utstyrspakker. Forliket omfatter kun de 132 bileierne, og det medfører også at saken ikke får en rettslig avklaring i tingretten. Forbrukertvistutvalgets (FTU) vedtak er dermed fortsatt den øverste avgjørelse i saken.

Tesla

I overkant av tusen Tesla-eiere, som ennå ikke har fått tilbud om kompensasjon, kan dermed ha krav på erstatning i form av penger eller utstyrspakker. I så fall er det viktig å klage på riktig måte. Som hovedregel må du klage innen to måneder etter at du ble, eller burde blitt kjent med feilinformasjon.

Slik klager du til Tesla:

  • Sørg for å ha mest mulig dokumentasjon, slik at du kan sannsynliggjøre kravet.
  • Kontakt Tesla Norway AS, på lkarlsen@tesla.no, med kopi til ikli@tesla.no, og krev prisavslag i henhold til vedtak i Forbrukertvistutvalget (FTU).
  • Hvis du ikke kommer til enighet med Tesla, kan Forbrukerrådet mekle i saken.
Bilde av ansatt: Henrik Ebne.Foto

Henrik Ebne

Kommunikasjonsrådgiver forbrukerrettigheter

Abonner på vårt nyhetsvarsel