Forside > Siste Nytt > Huskeliste til vinterferien

Huskeliste til vinterferien

14. februar, 2013
Vinterferien er et herlig avbrekk. Forbrukerrådet vil gjerne gi deg råd og veiledning slik at ferien blir minst mulig stress.

Ikke bruk vinterferien til å spare på strømmen. Sprengkulde kan komme over natta, og da kan det fort gå ut over rør når vannet fryser og utvider seg, sier direktør for forbrukerservice Ingeborg Flønes ved Forbrukerrådet

Det kan også være lurt å stenge av vannet, slik at det ikke er under trykk når det først fryser og sprekker.

– Husk at selv om du har villa- og innboforsikring, så kan det gå ut over egenandelen hvis du ikke gjør ditt for å begrense skadene, legger Ingeborg Flønes til.

Lurer du på hva din forsikring vil gi deg om uhellet er ute, så les vilkårene. Bruk samtidig anledningen til å sjekke andre forsikringstilbud på finansportalen.no.

Unngå innbrudd

Tomme hus er alltid en magnet for uærlige sjeler. Å komme hjem til et åsted er en dårlig avslutning på en fin ferie.

– Be en nabo om å ta inn avisene hvis du ikke får den levert der du er på ferie. Sørg også for at ikke posten hoper seg opp. Et annet tips er å tilby en bekjent gratis parkeringsplass foran garasjen din mens du er bortreist, så ser det ut som om noen er hjemme, foreslår direktøren.

Du finner flere gode tips mot innbrudd hos politiet.

Råd for reisen

– Til slutt vil jeg  minne om at du husker penger, pass og billetter om du skal ut og fly. Skal du ut og kjøre i kulda, husk å ta med ekstra spylevæske, samt vinterskodd bil og isskrape om du skal opp i høyden, sier Flønes.

Blir flyet forsinket, finner du en egen app med flyrettigheter fra EU-kommisjonen som du kan laste ned gratis. Du finner den på Google Play eller App Store. Søk etter Passengers Rights app. Andre rettigheter i forbindelse med feriereisen finner du her på forbrukerrådet.no

Tipsliste for vinterferien

  • ikke slå av strømmen
  • skru av vannet
  • få boligen til å virke bebodd
  • husk penger, pass og billett
  • last ned Passengers Rights appen
  • husk ekstra spylevæske, vinterskodd bil og isskrape for bilkjøring i kulda

– Forbrukerrådet ønsker alle en god vinterferie. Vi er åpne i ferien på 23 400 500, post@forbrukerradet.no eller ved et av våre ti regionkontorer. Kom gjerne på besøk, avslutter direktør for forbrukerservice Ingeborg Flønes ved Forbrukerrådet .