Forside > Siste Nytt > Tommelen opp for Aschehoug

Tommelen opp for Aschehoug

19. august, 2013
Aschehoug varslet i dag at du kan konvertere og sende forlagets e-bøker til e-bokleseren Kindle. Selv om folk fortsatt må kjøpe boka på forlagets nettsider og endre filformat selv, er dette en gledelig nyhet.

– Vi ønsker å gi alle mulighet til å lese norske e-bøker på det lesebrettet de allerede har eller foretrekker, sier Thomas Bertram Nilsen i Aschehoug. Vi kunne ikke være mer enige.

Det bør være opp til deg selv å bestemme hvilken avspiller eller plattform som passer til ditt bruk. Når Aschehoug nå legger til rette for å konvertere bokfilen til et annet format, er vi et steg nærmere en slik virkelighet.

Samtidig er det greit å være oppmerksom på at Aschehoug ikke har inngått noe samarbeid med Amazon. Norsk bokbransje har fortsatt full kontroll på egne e-bøker gjennom forlag og bokhandlere.

I forbindelse med høringen til ny boklov pekte vi på at det norske e-bokmarkedet preges av dårlig utvalg, høye priser og for lite brukervennlige løsninger. Dagens nyhet endrer ikke vesentlig på dette, men setter døren på gløtt for et åpnere e-bokmarked.

Vi håper nå de andre forlagene følger etter, og tilbyr sine kunder samme mulighet. For vi regner med at ingen er fornøyde med dagens situasjon, der den norske e-boka bare har 1,5 prosent av det bokmarkedet.