Forside > Siste Nytt > Flere enkeltforsikringer eller en pakkeløsning?
Er det billigere med en pakke, eller lønner det seg å ha flere forsikringspartnere? – Velg de billigste enkeltforsikringene, er det klare svaret til Elisabeth Realfsen som er daglig leder av finansportalen.no.

Finansportalen.no hjelper deg ut av fastlåste forhold. Det lønner seg særlig å ha flere forsikringspartnere.

Forsikringsselskap og banker elsker «totalkunder». Disse kundeforholdene har ofte svulstige navn som; gullkunde, platina, premium, super, ultra eller lignende. Felles for alle er ar de låser deg som kunde, slik at det blir vanskeligere å bryte ut av kundeforholdet, selv om du kan spare betydelige beløp ved å velge flere leverandører.

Kvinne skriver på papir. Foto.

Foto: Colourbox.com

Sats på flere

– Å ha kundeforhold til flere forsikringsselskaper, er svært lønnsomt. Ved å være kritisk til såkalte pakkerabatter og totalkunderabatt, kan også spare tusenlapper. For det er som regel billigere med flere enkeltforsikringer hos flere selskaper enn å samle alle forsikringene hos ett selskap, sier Elisabeth Realfsen som er daglig leder av Finansportalen.

Hvor mye billigere det er med enkeltforsikringer varierer. Finansportalen har regnet på priser for tre familier. Felles for alle er at de sparer på enkeltforsikringer. Forutsetningen er at man kjøper de billigste enkeltforsikringene, for prisforskjellene er enorme. Det er dermed tusenvis av kroner å spare ved å bytte forsikringsselskap.

Bytt og spar

Som Finansportalens prisundersøkelse viser, er det betydelige beløp å spare på de vanligste forsikringene. Det lønner seg å sjekke betingelsene jevnlig.

– Mange forsikringsselskap øker prisen for eksisterende kunder jevnt og trutt, så det som var rimeligste selskap for et par år siden, behøver ikke lenger være billigst, sier Realfsen som oppfordrer folk til å se gjennom forsikringene sine og regne ut hvor mye de kan spare ved å bytte selskap. På Finansportalens forsikringskalkulatorer er det fort gjort å finne priser.

– Husk at du kan bytte forsikringsselskap når som helst. Det er ikke lenger nødvendig å vente til regningen kommer, såkalt hovedforfall. Bytter du, refunderer selskapet du flytter fra det som er igjen av årspremien, sier Realfsen.

Spar på flere forsikringsselskaper

finansportalen.no kan du se hva det koster å forsikre tre familier fra nord til sør.

Å velge dyreste selskap svir i lommeboka. Å samle alle forsikringer hos et selskap, er også dyrere enn å velge de billigste enkeltforsikringene.