Forside > Siste Nytt > Velg riktig gavekort til jul

Velg riktig gavekort til jul

13. desember, 2018
Gavekort er en svært populær julegave. To av tre gir eller får gavekort, men ikke like mange har glede av gaven, viser en undersøkelse utført av Forbrukerrådet.

Å finne en kul julegave å gi til folk som har alt, er vanskelig. Å gi penger, kan oppleves som lite personlig. Et gavekort kan være den perfekte gave, for da kan mottakeren kjøpe akkurat det han eller hun har mest lyst på. Et gavekort på opplevelser, som teater, kino, konsert, restaurant, kurs, spa eller museer, er miljøvennlig. I tillegg er det lett og billig å sende gavekort i posten om mottakeren bor langt unna. Velger man gavekort, er julehandelen dessuten raskt unnagjort.

Dette gjør gavekort til en svært populær gave som to av tre har gitt eller fått i løpet av de to siste årene, viser Forbrukerrådets undersøkelse, der tusen nordmenn er spurt om sine erfaringer med gavekort.

Men selv om gavekort er en svært populær julegave, er det få som vet hvor lenge de er gyldige.

Lett å glemme

– Et gavekort er etter loven gyldig i tre år, med mindre det står en annen utløpsdato på kortet, sier Pia Cecilie Høst, som leder forbrukerdialog hos Forbrukerrådet.

Kun én av ti spurte kjenner til dette. Og én av tre har ingen formening om hvor lenge et gavekort er gyldig. Dette er nok medvirkende til at én av fem har glemt å bruke et gavekort før det blir ugyldig.

– Det er nok mange som har gledet seg over å ha funnet et glemt gavekort, bare for å bli skuffet når de kommer i butikken og oppdager at kortet ikke lenger er gyldig, eller ikke kan brukes under salg, sier Høst som oppfordrer folk til å sjekke gyldighetstiden og passe på å få brukt kortet i tide.

Her finner du Forbrukerrådets oversikt over seks gavekort-feller, samt tips til både givere og mottakere av gavekort.

PDF Befolkningsundersøkelse om gavekort – november 2018