Forbrukerrådet har testet alle landets fastlegekontor. Resultatene får du på frokostmøte 17.oktober på Kulturhuset i Oslo.

Tid: Tirsdag 17. oktober 2017 kl. 08.00–09.30 (dørene åpner 07.30)
Sted: Kulturhuset, Youngs gate 6, kart finner du her 

Meld deg på frokostseminaret

Det blir frokost og debatt, og du møter blant andre helseminister Bent Høie, IKT-Norge, Allmennlegeforeningen og banebrytere innen digital helse.

Program

07.30 Dørene åpner, frokostservering

08.00
Forbrukerrådet presenterer sin nye test av fastlegekontorenes informasjon, service og digitalt nærvær.
v/ Randi Flesland, direktør for Forbrukerrådet

08.20 Hvor digital er fastlegetjenesten sammenlignet med resten av samfunnet? Og hvor langt fremme er vi i forhold til legetjenester i andre land?
v/ Heidi Arnesen Austlid, leder bransjeorganisasjonen IKT Norge

08.30 Hva drev gründerne bak Dr.Dropin og Helsetelefonen til å snu legetjenesten på hodet? Hvilke tomrom fyller de, og vil vi ha legen tilgjengelig 24 timer i døgnet?
v/ Trude Teige, debattleder, forfatter og tidligere TV2-profil

08.45 Paneldebatt ledet av Trude Teige: Er fastlegen digitalt akterutseilt sammenlignet med pasienten? Når fastlegekontorene opp til forbrukernes forventninger og krav til service og informasjon? Panelet består av Eva Grinde (DN), Petter Brelin (Allmennlegeforeningen), Bent Høie (Helseminister, H), Ingvild Kjerkol (Ap) og Randi Flesland (Forbrukerrådet)

Vi åpner for spørsmål fra salen etter debatten.

Innledere

Bent Høie, helseminister (H). Har mål om å skape «Pasientens helsevesen».

Trude Teige, forfatter som også har mange års erfaring fra TV2, blant annet som debattleder.

Randi Flesland, direktør i Forbrukerrådet.

Heidi Arnesen Austlid, administrerende direktør i IKT Norge. Opptatt at møtet med offentlige digitale tjenester skal være smarte på innsiden og enkle på utsiden.

Daniel Sørli, gründer bak Dr.Dropin, et nyopprettet, privat helsetilbud som i følge egen markedsføring opererer med fastpris og ingen ventetid.

Jan E Vaage, gründer bak Helsetelefonen, en nyvinning som åpner for at du kan ringe og få hjelp og råd om helse til alle døgnets tider.

Eva Grinde, kommentator i Dagens Næringsliv som ønsker «Uber-legene» velkommen og stiller spørsmål ved om monopolsituasjonen har ført til for lite fornyelse i fastlegetilbudet.

Petter Brelin, leder i Norsk forening for allmennmedisin som er en fagmedisinsk forening.

Ingvild Kjerkol, leder for helse- og omsorgsfraksjonen til Arbeiderpartiet på Stortinget.

Relaterte saker