Forside > Siste Nytt > Viktig vedtak mot plagsomme selgere

Viktig vedtak mot plagsomme selgere

26. juli, 2013
Mange næringsdrivende tar kontakt med Forbrukerrådet og spør om angreretten. Et vedtak i Forbrukertvistutvalget gir håp for de som føler seg lurt.

– Angrerettloven gjelder kun for forbrukere. Kjøper du en vare i næringsvirksomhet, har du ikke det samme vernet, sier regiondirektør Torgeir Øines ved Forbrukerrådet i Nordland.

Har du et enkeltpersonsforetak kan du likevel regnes som forbruker, selv om selger mener du er næringsdrivende.

Angreretten følger salgssituasjonen

Forbrukertvistutvalget har nylig kommet med et vedtak i en sak som ga angrerett til en eier av et enkeltpersonsforetak, som hadde kjøpt styrkedrikk av en telefonselger. Utvalget kom til at kjøpet ikke var en del av næringsvirksomheten, og at eieren måtte regnes som forbruker og hadde angrerett.

– Om du er forbruker eller ikke, vil alltid være en vurdering retten må gjøre. Det er ikke nok at selger viser til at man solgte til en som driver næring og inngikk bestillingen på jobben sin, avslutter Torgeir Øines.

Forbrukertvistutvalget kan komme med vedtak som gjelder som dom, hvis saken ikke blir anket innen fire uker til tingretten. Vedtakene gir ikke presedens, det vil si at de ikke har betydning for senere forståelse av loven, men de gir en god pekepinn på hva en domstol vil kunne komme frem til.