Forside > Siste Nytt > Vil ha slutt på dyre og uønskede skolefoto

Vil ha slutt på dyre og uønskede skolefoto

26. mai, 2015
Forbrukerrådet har fått mange telefoner fra frustrerte foreldre om inkassovarsel for bilder de aldri har bestilt. Nå ber Forbrukerrådet landets fylkeskommuner om å rydde opp.

– Mange foreldre forteller at de får bilder i posten som de ikke har bestilt, forteller Edith Kristin Nøkling i Forbrukerrådet. I tillegg til skoleklasser, gjelder dette også idrettslag og barnehager.

Spiller på frykt

– Tilbakemeldingene går dessuten på at de ikke kan bestille det ene eller de to bildene de ønsker, men må slå til på en dyr pakke. Men mange får altså en regning uten at de har bedt om noe som helst. Firmaene er ganske aggressive i sin iver etter å få pengene. De spiller på at folk frykter betalingsanmerkninger, og sender saker til inkasso.

Ber fylkesrådmennene ta tak

Forbrukerrådet oppfordrer derfor nå alle landets fylkeskommuner til å gjøre som Hedmark. I dag sendes det brev til alle fylkesordførere og innkjøpssjefer.

– I Hedmark har nemlig fylkeskommunen inngått en avtale som gjør at forbrukerne kan bestille kun de bildene de selv ønsker. Det vil redusere misnøye og konflikter, opplyser Nøkling, som er regiondirektør for Forbrukerrådet i Rogaland.

Hun håper at også kommunene kommer etter, men Forbrukerrådet henvender seg i første omgang til fylkeskommunene, og håper på bedre et forbrukervern.